«Нове обличчя» Кіровоградщини Ігор Павленко: Ми маємо вирватись із кола, яким бродимо вже 28 років

П'ятниця, 05 липня 2019 13:50

Судячи з результатів останніх виборів президента, українці жадають бачити у владі нові обличчя, жодним чином не пов’язані з негативом минулих років. Яскравим представником політиків нового покоління є Ігор Павленко, який вирішив балотуватися в народні депутати по 102-му виборчому округу Кіровоградщини.

Хто такий Ігор Павленко? Чого він хоче досягти? Чому обрати мають саме його? Відповіді на ці й не тільки питання – в ексклюзивному інтерв’ю.

Кор.: Ігоре, ви для виборців Кіровоградщини – terra incognita. Розкажіть, як ви прийшли у політику.

Після Революції Гідності я долучився до розвитку однієї проукраїнської опозиційної демократичної політичноїпартії. О, це був дуже цікавий, і головне – корисний час! (посміхається) Я зрозумів як працює політична система у нашій державі, як функціонує політична партія на різних рівнях, як і який запит формує суспільство, яким хочуть бачити політика виборці і чого вони від нього очікують. Паралельно разом з однодумцями ми розвивали громадську організацію, плануючи врешті-решт перейти у політичну площину. Та зараз це середовище дуже агресивне, відбувається його повне переформатування, тому реалізація цього проекту чекає на свій час.

Зараз я є помічником-консультантом народного депутата України Дмитра Лінька, що входить до фракції Радикальної Партії Олега Ляшка. З Дмитром Володимировичем доля звела мене більше року тому. Всі, хто його знають, погодяться зі мною, що це гідна людина і справжній патріот України. Тому, коли він запропонував мені долучитися до розвитку партійної організації РПЛ на Кіровоградщині, у мене не виникло жодних сумнівів. Й ось уже рік, як я живу і працюю тут.

Кор.: У вас – дуже потужні конкуренти. За рахунок чого ви плануєте перемогти?

Знаєте, цей принцип багато років виправдовує себе у спорті – конкуренція сприяє підвищенню якості, тому це скоріше плюс, ніж мінус. Кандидатів майже 20, але проаналізуйте, які цінності кожен з них несе, з якою командою він втілюватиме їх у життя? От у команді Радикальної Партії я впевнений на всі 100 відсотків.

Кор.: Ви висуваєтеся від Радикальної партії Олега Ляшка. Скажіть, чому обрали саме цю політичну силу?

Тому що гасло «Ми боремось не за мандати. Ми боремось за Україну» – це не просто слова, це сьогоднішня реальність. І я повністю поділяю ці принципи.

Кор.: Які сфери життя вам найближчі – соціальна, економічна, громадська?

Життя на планеті Земля вже давно стало глобальним. Всі сфери життя людини і функціонування держави переплітаються і чим далі, тим нерозривнішим є цей зв'язок. Соціальні проекти потрібно підкріплювати економічно, в свою чергу, економіка розвивається краще саме тоді, коли рівень соціальної свідомості і відповідальності громадян дуже високий. Втім, особисто мені ближче соціальна сфера.

Кор.: Який законопроект, на вашу думку, має бути проголосований новою Верховною Радою у першу чергу?

Звичайно, це те, з чим Радикальна Партія іде на вибори. Передусім – це новий Виборчий кодекс, у якому буде зменшена кількість народних депутатів з усіма витікаючими звідси наслідками. В той же час я вважаю за невідкладне закріплення в Конституції України положень про заборону продажу української землі – не можна допустити розтринькування національних багатств. Також потрібно дати по рукам тим, хто, маючи український паспорт, намагається ґвалтувати мову – ми маємо захистити її раз і назавжди. Це основа. А вже потім ми повинні рухатись далі. Україна потребує змін у податковому законодавстві, адже нині ми фактично знищуємо малий та середній бізнес, які є основою економічного благополуччя усіх без винятку розвинутих країн. У державі мають функціонувати індустріальні парки, вона не може залежати від інших держав енергетично. Тому національна енергонезалежність України – наша спільна мета..

Кор.: Як ви вважаєте, буде вам заважати відсутність політичного досвіду?

Буде допомагати (сміється). Ви ж бачите, чого досягнули політики старої генерації! Рівень довіри до них – нижче плінтуса. Саме завдяки їм Україна всі роки незалежності фактично тупцює на місці.

Кор.: Що, на вашу думку, потрібно Кіровоградщині, щоби стати самодостатнім регіоном?

У Кіровоградщини вже все є. Родюча земля, працьовиті люди, багаті надра, виробництво тощо. Потрібна лише жорстка дисципліна, відповідальність і підзвітність органів влади. Якщо з місцевими громадами справи йдуть більш-менш позитивно – там жителі навчились вимагати дій і результатів від місцевих чиновників, то на рівні області ситуація зовсім інша. Керманичів і досі призначають з Києва. І, звісно, працюють вони на Київ, використовуючи всі «надбання» старої політичної системи – бюрократію, корупцію, «договорняки». Саме тому фактично 30 років ходимо по колу.

Кор.: Радикальна партія послідовно критикує дії команди нового Президента. Не боїтеся ролі опозиціонера?

Критикуєш – пропонуй щось натомість. Опозиція – це не менш відповідально, ніж провладна позиція. І фракція Радикальної партії у Верховній Раді це довела щоденною працею. У радикалів – один з найвищих показників законодавчої ініціативи. На жаль, переважна більшість законопроектів не була включена до порядку денного. Тому, до речі, закон про опозицію Україні теж конче потрібен.

Кор.: У рейтингах довіри найменший рівень підтримки українцями має саме Верховна Рада. Як ви гадаєте, яким чином можна підняти її авторитет?

Кожен з нас бажає покращення життя. Починаючи новий день, ми хочемо бачити, як крок за кроком відбуваються позитивні зміни. Український народ терплячий. Я знаю це прекрасно, бо теж українець (посміхається). Я свого часу був військовим, і в мене, природньо, були підлеглі. І скажу вам з власного досвіду – ніщо не діє так результативно, як особистий приклад. Стаєш поруч – і робиш з усіма. Тому Верховна Рада і всі політики мають особистим прикладом щодня показувати зразок терпіння і працездатності. Політика – це дуже важка робота з підвищеною відповідальністю. Хто не справляється, має бути звільнений. Тому Україні потрібен закон про відкликання неефективних депутатів.

Кор.: Скажіть, ви готові добровільно відмовитися від благ, які отримує народний депутат України?

Сто відсотків. Розумієте, для мене робота депутата – така сама, як водія, програміста, пекаря, бухгалтера тощо. Погодьтесь, ти успішний лише тоді, коли робиш свою роботу якісно, коли професійно зростаєш. Я хочу стати успішним законодавцем, щоб принести своїй Батьківщині якнайбільшу користь. І щоб мені ніколи не було соромно за п’ять даремних років, просиджених у парламенті.

Кор.: Уявіть себе виборцем самого себе. Чому пересічний житель Кіровоградщини має проголосувати саме за вашу кандидатуру?

По суті, на своєму виборчому окрузі я представляю Радикальну партію Олега Ляшка. Я хочу донести до людей: РПЛ – це не лише корова, вила і жорстка опозиція до влади. Я хочу переконати своїх виборців у тому, що Радикальна партія – це і нові обличчя, і соціальний ліфт, про який так модно зараз говорити, а тут він діє уже давно. Це і сучасний погляд на сьогодення і майбутнє, і конструктивні пропозиції щодо розвитку держави. Проаналізуйте склад фракції, поцікавтеся передвиборчим списком нашої політсили – ви багато чого зрозумієте. І якщо буде потрібно, Радикальна партія жорстко відстоюватиме інтереси своїх виборців. Саме зараз ми це і робимо.

І ще. Зараз усі наввипередки змінюють прапори і політичні кольори. Радикальна партія залишається вірною людям.

Довідка. Ігор Павлович Павленко народився в місті Зіньків Полтавської області, а з 2018 року проживає у Кропивницькому. Має дві вищі освіти – технічну та економічну. У 2005 році закінчив Полтавський військовий інститут зв’язку та проходив військову службу у Військово-морських Силах Збройних Сил України, має військове звання «старший лейтенант». З 2010 року працював у банківській сфері. Згодом, перейшов у приватний сектор і займається консалтингом та соціально-громадською діяльністю. У 2018 році – член оргкомітету національного профорієнтаційного проекту для дітей. Як помічник-консультант народного депутата України Дмитра Лінька, у складі команди Радикальної партії Олега Ляшка активно опікується соціально-економічною сферою Кіровоградської області.

Прочитано 7478 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 липня 2019 14:39
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+