Ні формулі Штайнмайєра: Кропивницька міськрада звернулася до Верховної Ради та президента (ФОТО)

П'ятниця, 04 жовтня 2019 15:20

На позачерговiй сесiї мiської ради Кропивницького її депутати вирiшили звернутися до Верховної Ради України та президента Володимира Зеленського. Про це з мiсця подiй повiдомляє кореспондент mandarin-news.

Стурбування депутатiв мiськради викликала так звана формула Штайнмайєра, за допомогою якої намагатимуться досягнути миру на Донбасi. Обранцi переконанi – її застосування загрожує суверенiтету України.

Обговорення тексту звернення тривало бiльше години. Участь в обговореннi взяли як депутати, так i представники громадських органiзацiй. Врештi-решт вони дiйшли згоди, що звернення складатиметься з трьох пунктiв.

У першому з них депутати мiськради закликають Верховну Раду та Президента не допустити прийняття закону про так званий особливий статус Донбасу. Також вони переконанi, що проведення мiсцевих виборiв на тимчасово окупованих територiях неможливе до виведення звiдти росiйських вiйськ та роззброєння незаконних збройних формувань. В той же час, депутати кропивницької мiськради виступають проти вiдведення українських вiйськ iз займаних позицiй поблизу лiнiї розмежування.

Докладно ці тези звучать так:

1. Заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії закону про особливий статус Донбасу без широкого громадського обговорення.

2. Не допустити місцевих виборів на окупованих територіях до моменту повного виведення російських окупаційних військ, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном України, забезпечення перехідного періоду терміном на один рік та відновлення повноцінної роботи на цих територіях українських ЗМІ.

3. Не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій.

Прочитано 1866 разів
Останнє редагування П'ятниця, 04 жовтня 2019 16:18
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+