Кропивницькі радикали захищають права ОСББ.ФОТО

Середа, 31 січня 2018 16:57

Сьогодні, 31 січня, в обласному центрі, перед будівлею міської ради Кропивницького, представники кількох десятків ОСББ приєдналися до Всеукраїнського флешмобу на протест постанови Кабміну, через яку вони не можуть  наповну розпоряджатися власними коштами. Активісти Радикальної Партії Олега Ляшка, вирішили підтримати мітингувальників, та допомогти їм відстоювати свої права. 

Уже неодноразово депутати міської ради від фракції РПЛ намагалися вирішити проблематику місцевих ОСББ. На сьогоднішній день спільно з Радою голів ОСББ, вони підготували звернення  до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Верховної Ради України з вимогами:

1.Прем'єр-міністру України забезпечити відшкодування ОСББ за надані у 2017 році громадянам пільги й субсидії на поточні рахунки об'єднань на умовах 2017 року, а саме: на поточні рахунки об'єднань, без відкриття нових "спецрахунків" та без подання нових "реєстрів". 

2.Мінфіну, Мінрегіону, Мінсоцполітики підготувати пропозицію щодо необхідних змін у нормативно-правовій базі і забезпечити негайне запровадження монетизації пільг і субсидій на управління багатоквартирним будинком виключити ОСББ з переліку надавачів послуг Постанови КМУ № 1 або виконувати монетизацію по зразку  приватного сектора.

3.Забезпечити контроль за здійсненням господарської діяльності суб'єктами ОСББ на загальнодержавному та регіональному рівнях.

Депутат міськради Кропивницького Рафаель Санасарян прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці.

На сьогоднішній день, ОСББ усієї країни знаходяться у досить жорсткій ситуації, яку їм створив Уряд.

Мало того, що їх по суті, було кинуто на призволяще, їм додали ще одну серйозну проблему. Відкриття рахунків у казначействі для суб'єктів ОСББ- це крок назад, а точніше у прірву.

Давайте згадаємо, що коли Верховна Рада України приймала Закон "Про об'єднання співвласників багатоквартирних будинків", передусім, стояла мета - знищити застарілу, недієву систему ЖКГ. А що відбувається зараз? Ми знову повертаємось до катастрофічних методів "розвитку".

Для нашої команди Радикальної Партії стає не зрозумілою така ініціатива Кабінету міністрів, адже дана ситуація - це просто абсурд!

Саме тому, сьогодні, після того, як за нашої участі було проведено Всеукраїнський флешмоб - протест ОСББ, фракцією РПЛ у Міській раді міста Кропивницького, було підготовлено звернення, яке буде виноситись на розгляд депутатського корпусу вже на наступному пленарному засіданні міської ради.

Наша позиція чітка та принципова: надати ОСББ можливість розвиватися!!!!

Усі деталі мітингу за посиланням.

 

Прочитано 1038 разів
Останнє редагування Середа, 31 січня 2018 18:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+