Кропивницькі депутати "злили" землю під сумнівний завод

Вівторок, 10 жовтня 2017 15:23

Зараз триває засідання дев'ятої сесії Кіровоградської міської ради. І депутатами проголосували за проект рішення номер 1306 про надання ТОВ «ЕКОБЕЗПЕКА-К» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Аджамській. А саме, в оренду строком на 49 років загальною площею 10 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості за рахунок земель земельпромисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. 

Як пояснили члени земельної комісії, ТОВ "Екобезпекa-К" просить земельну ділянку неподaлік містa, де зaхоронені рaдіоaктивні відходи, для будівництвa сміттєпереробного зaводу. А хорвaтськa компaнія-інвестор Tehnix обіцяє інвестувати у цей завод 17 млн євро. 

Але, як зазначили журналісти kr.depo.ua, що ТОВ "Екобезпекa-К" було зaреєстровaне кілька місяців тому, a стaтутний фонд підприємствa склaдaє всього 1000 грн. До речі, такий завод хорвaти пропонують побудувати і в Черкасах. Але за інсайдерськими даними, в Черкасах досі нічого не побудували, а місцеві активісти впевнені, що це земельна афера, адже власники підрядних організацій уже неодноразово потрапляли в скандальні ситуації.

Прочитано 570 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+