Кропивничани вимагають звіту депутатів перед виборцями

Середа, 08 вересня 2021 11:04

Жителі обласного центру просять обовязкового звітування депутатів перед своїми виборцями. Петицію зареєструвала Федотова Маріанна Олександрівна на сайті місцевих петицій, передає mandarin-news.

«На сьогодні в м. Кропивницький (і мабуть не тільки) склалась дуже неприємна ситуація щодо звітності депутатів перед своїми виборцями. Звітують одиниці. Решта обранців з року в рік бездіють та неефективно використовують мандат та надану довіру їм та їхнім політичним партіям від виборців, втрачаючи дорогоцінний час. Такі депутати ховаються від виборців, не проводять зустрічей, не цікавляться проблемами округу, в результаті чого залишаються традиційно осторонь і живуть самі по собі від виборів до виборів. Сформовані проблеми округу у вигляді Доручень виборці не взмозі вручити своїм представникам так, як це прописано у ст. 17 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

 

 

В ст. 16 цього ж закону зазначено, що "...Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян.

 

Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.

 

"

Так склалось, що депутати систематично ігнорують дану норму закону і дозволяють собі без щорічного звіту робити видимість роботи, не маючи бажання цікавитись проблемами свого округу, виборці якого за нього проголосували. Від незнання проблем округу щорічно верстаються незрозумілі Програми, не погоджені з громадою і які, йдуть всупереч інтересам жителів міста, бо не враховують пріоритети. Незвітування і дії депутата без узгодження з громадою є фактично ознаками узурпації влади, що несе небезпеку національній безпеці України зсередини. Громаду не чують», - йдеться в тексті петиції.

Наприкінці петиції вказали прохання створити місцевий дієвий механізм (алгоритм) для належної практичної реалізації ст.16 та 17, організувати звітування депутатів і для збору доручень та для відкликання за громадською ініціативою у разі виявлення таких безвідповідальних депутатів- порушників закону та прав виборців. 

Станом на сьогодні петицію підписали три десятки людей з 450 необхідних. 

Фото: Утренний город 

Прочитано 1338 разів
Останнє редагування Середа, 08 вересня 2021 11:44
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+