Ексголова Кіровоградської ОДА Ларін проголосував у Раді лише один раз за місяць

П'ятниця, 25 грудня 2020 16:57

Ексголова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін, який наразі є народним депутатом від «Опозиційної платформи – за життя» у грудні проголосував лише один раз у Верховній Раді. Такі дані наводять у всеукраїнській громадській організації  «Комітет виборців України».

За даними комітету виборців, 30 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань парламенту. Із них 21 народний депутат не проголосував жодного разу за місяць. Мова йде як про депутатів, які взагалі були відсутні на засіданнях, так і про тих депутатів, які були присутні в Раді, однак участі в голосуваннях не брали (не натискали «за», «проти» чи «утримався»).

Зокрема, жодного разу не проголосували Юрій Солод, Юлій Іоффе, Тарас Козак («Опозиційна платформа – За життя»), Ігор Колихаєв («За майбутнє»). Сергій Ларін (ОПЗЖ) проголосував один раз за місяць, Дмитро Шенцев (позафракційний) – 6 разів, Сергій Льовочкін (ОПЗЖ) – 10 разів, Юрій Бойко (ОПЗЖ) – 13 разів.

Лише шість народних депутатів взяли участь в усіх 100% голосувань за місяць: Максим Павлюк, Олег Колєв, Володимир Ватрас, Олександр Бакумов, Ігор Копитін, Михайло Лаба.

Серед фракцій і груп ВР найнижчі показники голосувань в депутатів «Опозиційної платформи – За життя». В середньому вони взяли участь лише в 36% голосувань Ради. Депутати ВО «Батьківщина» та групи «За майбутнє» в середньому голосували в 48% випадках.

У решти фракцій показники вищі: група «Довіра» та «Голос» (74%), «Європейська солідарність» (77%), «Слуга Народу» (84%).

Всього за місяць відбулося 370 голосувань. Серед іншого народні депутати прийняли Закон «Про Державний бюджет України на 2021 рік», призначили С. Шкарлета Міністром освіти і науки України, Р. Лещенка – Міністром аграрної політики та продовольства України, утворили ТСК з питань розслідування причин збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу.

Нагадаєо, ексголова Кірвоградської ОДА був призначений на посаду у квітні 2010 року указом тодішнього Президента України Віктора Януковича. 

У січні 2013 року його вже призначили заступником голови Адмінінстрації Президента. 26 лютого 2014 року його звільнили з посади указом в. о. президента України Олександра Турчинова. 

Фото: з мережі. 

Прочитано 609 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+