Дуальна освіта - вирішення проблеми кадрів на Кіровоградщині

П'ятниця, 22 червня 2018 11:53


В Кропивницькому на базі бізнес-центру "Ельворті" відбувся "круглий стіл" на тему "Дуальна освіта – як вирішення проблеми кадрів для підприємств".

У засіданні взяв участь начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський, очільник обласного об'єднання організації роботодавців та голова Нaглядових рaд компаній “Гідросилa ГРУП” і "Ельворті ГРУП" Павло Штутман, директори професійно-технічних навчальних закладів і ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, методисти.
Дуальна форма освіти, елементи якої почали впроваджувати при підготовці кваліфікованих робітників та фахівців в державі і на Кіровоградщині зокрема, передбачає поєднання навчання учнів і студентів у закладах з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях. Перевагою такої підготовки є те, що кваліфіковані робітники та фахівці закінчують заклади вже адаптованими до роботи на виробництві, конкурентоспроможними і, фактично, працевлаштованими.
Володимир Таборанський зазначив, що у 2017-2018 навчальному році в області з елементами дуальної форми навчання працювало Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Тодоровського при підготовці 2 груп верстатників. Також до впровадження елементів дуального навчання долучилися Регіональний центр професійної освіти імені О.С. Єгорова з підготовки слюсарів із ремонту автомобілів та Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг з підготовки продавців непродовольчих товарів. "Є завдання Уряду, щоб з нового навчального року за цією системою запрацювали не менше 50% закладів професійно-технічної освіти. На рівні області усі ПТНЗ мають розпочати співпрацю з роботодавцями з впровадження елементів дуального навчання при підготовці кваліфікованих робітників актуальних на ринку праці професій", – зазначив посадовець та підкреслив, що елементи дуального навчання слід впроваджувати і у ВНЗ при підготовці молодших бакалаврів і бакалаврів.
Під час "круглого столу" було презентовано напрацювання Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Тодоровського, учні якого поєднували навчання у закладі з навчанням безпосередньо на підприємстві "Гідросила", та Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті, де студенти минулий навчальний рік теоретичний курс освоювали на базі закладу, а практичний – на підприємстві. Учасники засідання також переглянули відеофільм про навчання робітників і студентів на базі підприємств компанії "Ельворті ГРУП".

 

Прочитано 777 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+