Кропивницький може очікувати амфітеатр на дві тисячі місць та розвиток готельного бізнесу

Четвер, 07 вересня 2017 16:32

У Кропивницькому відбулась прес-конференція організаторів Національного мистецького фестивалю «Кропивницький».

Хоча офіційне відкриття фестивалю відбудеться сьогодні ввечорі, вже вчора програма була насиченою.

Музичні виступи, інсталяції в парку, виступ театру Переселенця Івано-франківського театру із виставою «Нація» за текстами Марії Матіос не залишили байдужими містян.

Вистави викликали немалий ажіотаж і всім бажаючим забракло запрошень.

Аби вирішити це питання під час прес-конференції ініціатор фестивалю Олександр Горбунов висловив пропозицію запису і трансляції вистав на обласному телебаченні.

Також, на думку нардепа, до наступного фестивалю задовольнити попит кропивничан зможе новий майданчик для виступів.

Зокрема, у той час як театр вміщує близько 400 глядачів, у Ковалівському парку після реконструкції планують створити літній амфітеатр на дві тисячі посадкових місць.

За словами Сергія Проскурні, креативного директора фестивалю, найбільшою проблемою в організації була відсутність досвіду роботи саме в такому форматі у Кропивницькому. Також є проблема і з розселенням артистів.

«Зараз готелі, за даними міськради, можуть прийняти 900 гостей. Всього із житлом, що здається в оренду це може бути до двох тисяч гостей. Я особисто спілкувався із рестораторами і власниками готелів у місті. Вони підтримують фестиваль, бо розуміють, якщо буде попит, то і бізнес можна розвивати», - каже Горбунов.

Те, що фестиваль може стати «родзинкою» яка привабить туристів і вплине на розвиток бізнесу, вважає і Ярослав Федоришин, керівник львівського театру «Воскресіння», і наводить приклади європейських театральних фестивалів на кшталт Авіньйону.

«Все місто живе від фестивалю до фестивалю. Саме на фестиваль їдуть туристи. Це масштаб, коли за два тижні у місті відбувається кілька тисяч вистав» - каже Федоришин.

Вже о 17.00 містян і гостей чекає вулична театральна хода, що розпочнеться на Театральній площі, а о 20.30 відбудеться офіційне відкриття.

Прочитано 999 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+