Жителька Кропивницього вирощувала гриби в підвалі багатоповерхівки

Понеділок, 03 серпня 2020 11:21

Мешканка однієї з багатоповерхівок у Кропивницькому поскаржилася, що її сусідка використовує підвал будинку для вирощування їстівних грибів. Через це на першому поверсі в квартирі заявниці з’явився неприємний запах, а дитина почала страждати від нападів задухи. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Держпродспоживслужбу в Кіровоградській області. 

На момент обстеження спеціалістами  в підвалі житлового будинку знаходились близько 64 мішків з міцелієм (вегетативне тіло гриба).

Згідно з пунктом 7.2. Державних санітарних правил для підприємств промислового виробництва міцелію та їстівних грибів ДСП 4.4.4.070-2000 забороняється розміщення підприємств промислового виробництва міцелію та їстівних грибів в житлових, суспільних і адміністративних будинках, а також на території діючих промислових підприємств.Фахівці Держпродспоживслужби провели роботу з жінкою, яка займалася вирощуванням грибів, щодо заборони використання підвального приміщення житлового будинку для таких цілей та звільнення підвалу від мішків з міцелієм. Контроль за виконанням заходів повинна здійснити житлово-експлуатаційна організація.

Також варто зазначити, що підвальні приміщення є спільним майном багатоквартирного будинку, тож використання підвалу можливе тільки за згодою всіх співвласників. До того ж у багатьох будинках підвал є допоміжним приміщенням, де знаходяться комунікації, без доступу до яких експлуатація житлового будинку неможлива.

 

Прочитано 143 разів
Останнє редагування Понеділок, 03 серпня 2020 11:49
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+