Жителька Кропивницького відсудила в магазину 37 тисяч компенсації за зламану ногу

Понеділок, 01 лютого 2021 12:29

Жительці обласного центру магазин компенсує 37 тисяч гривень за падіння на кривих сходах . Жінка пішла до м’ясної крамниці, перечипилась через бетонний виступ на сходах й отримала подвійний перелом. Їй зробили операцію. Кілька місяців жінка була нерухомою. Відповідне рішення ухвалив Верховний Суд України, інформує mandarin-news з посиланням на «Експрес».

Так, справу розглядали 4 роки: спочатку Райсуд, який відмовив у задоволенні вимог позивачки, далі – обласний апеляційний та Верховний суди. Цього разу взяли до уваги той факт, що одразу після падіння зі сходів, власники магазину провели реконструкцію  ганку біля входу та демонтували шар бетону, який позивачка зазначила як причину своїх травм.

Згідно з постановою Верховного Суду , яка є остаточною та не підлягає оскарженню, жінка отримає понад 17 тисяч гривень матеріальної шкоди та 20 тисяч гривень моральної.  

Як діяти потерпілим у подібних ситуаціях?

  • Зафіксувати факт травмування: викликати «швидку» або поліцію.
  • Звернутись із письмовою претензією на адміністрацію магазину, чітко виклавши обставини події. Не завадять свідчення очевидців, фото з місця події.
  • Важливим є і акт розслідування комісії з представників райдержадміністрації, на території якої сталася подія.
  • Якщо адміністрація не задовольняє вимог потерпілого – звернутись до суду.
Прочитано 1444 разів
Останнє редагування Понеділок, 01 лютого 2021 12:56
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+