Жителів Кіровоградщини закликають написати радіодиктант

Неділя, 08 листопада 2020 18:01

Жителів Кіровоградської області закликають взяти участь у щорічній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», присвячений Дню української писемності та мови.

Диктант пройде завтра, 9 листопада, о 9:00. Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський, інформує mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА.

 «Освітянська спільнота області щороку активно долучається до заходів, присвячених популяризації та розвитку української мови. Зазвичай найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачів закладів освіти. У ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики, представники органів місцевого самоврядування та органів влади», - зазначив посадовець.

Він додав, цьогоріч з огляду на карантин масового написання диктанту в навчальних класах не буде.

«Але кожен може самостійно долучитися вдома чи на роботі», – зазначив Володимир Таборанський.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

«Запрошуємо усіх охочих узяти участь у написанні диктанту національної єдності, який транслюватимуть у прямому ефірі «Українського радіо» та на телеканалі «UA: Перший»», – підсумував Володимир Таборанський.

За бажанням учасники зможуть перевірити свій рівень володіння українською мовою, надіславши диктант за адресами, які будуть вказані під час прямої трансляції.

Фото з відкритих джерел. 

 

Прочитано 323 разів
Останнє редагування Понеділок, 09 листопада 2020 18:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+