Жителю Кіровоградщини повернули понад 2 тисячі за неякісний товар

П'ятниця, 05 лютого 2021 16:46

Мешканець м. Мала Виска придбав у магазині побутової техніки хлібопічку, та вже під час використання вона почала погано працювати. Чоловік звернувся до підприємця, в якого він придбав товар, для здійснення гарантійного ремонту протягом 14 календарних днів, як це передбачено статтею 8 Закону України «Про захист прав споживачів». Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживсдужби в області.

Однак навіть через 30 календарних днів чоловік не отримав назад свою покупку після здійснення гарантійного ремонту, що спонукало споживача звернутись зі скаргою на дії підприємця до управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

В ході розгляду справи спеціалістами управління захисту споживачів підприємець повернув споживачу повну суму вартості товару (2025 грн), оскільки усунення істотного недоліку, який проявився в хлібопічці, потребувало більше 14 календарних днів.

Звертаємо увагу громадян на роботу Консультаційного центру захисту прав споживачів у Кіровоградській області. Для отримання консультацій з питань захисту прав споживачів, допомоги в оформленні заяв відповідно до встановлених вимог законодавства, у випадку порушення ваших прав як споживача, звертайтеся:

за телефоном: (0522) 32 14 58

за адресою: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, кабінет 410

на електронну поштову скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідково. Відповідно до статті 1 Закону України «Про захист прав споживачів» істотний недолік - це недолік, який робить неможливим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:

а) він взагалі не може бути усунутий;

б) його усунення потребує понад 14 календарних днів;

в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором.

Прочитано 280 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 лютого 2021 17:01
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+