Жителя Кіровоградщини засудили за заклики у соцмережі порушити цілісність України

П'ятниця, 05 серпня 2022 09:48

Житель Вільшанки використовував  власний акаунт в соціальній мережі Facebook та закликав до порушення територіальної цілісності нашої держави. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на вирок Вільшанського районного суду.

Відомо, що чоловік, зі свого телефону допомогою мережі загального доступу Інтернет, розміщеної на веб-ресурсі "Facebook", здійснив публічні заклики шляхом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Дії останнього кваліфіковані як публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території та державною кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Суд визнав винним чоловіка та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України, чоловіка від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком 2 роки та з покладанням наступних обов`язків:

1. Періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2. Повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Нагадуємо, що з 2014 року в нашій державі триває стримування російської військової агресії на Сході України. Проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій є одним із найважливіших елементів гібридної війни. Співпраця з окупаційними адміністраціями, а також з іноземними спецслужбами карається Законом України.

 

 

Прочитано 813 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 серпня 2022 10:28
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+