Жителі Кропивницького платитимуть за воду більше

Четвер, 03 грудня 2020 14:20

В обласному центрі в ОКВП «Дніпро-Кіровоград» обговорили новий тариф на водопостачання.  Новий тариф на водопостачання та водовідведення складатиме 44,73 грн за куб. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пресслужбу підприємства.

Так, під час обговорення в онлайн-форматі на Ютуб були проблеми зі звуком, тож почути саме обговорення не вдалось. Натомість у пресслужбі ОКВП «Дніпро-Кіровоград» надали коментар гендиректора підприємства Романа Ілика.

Роман Ілик повідомив, що тариф на розгляд НКРЕКП подавали у червні у розрахунках встановлених на 2020 рік. В Нацкомісії врахували інфляцію та підвищення мінімальної зарплати. Після цього розрахували тариф у більшому розмірі.

Генеральний директор ОКВП “Дніпро-Кіровоград” повідомив, що відповідно до проєкту постанови НКРЕКП тарифи складають:

   – на послуги з централізованого водопостачання споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання в розмірі 7,22 грн./м3 без ПДВ;

   – на послуги з централізованого водопостачання в розмірі 20,04 грн./м3  без ПДВ;

   – на послуги з централізованого водовідведення споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання в розмірі 6,35 грн./м3 без ПДВ;

   – на послугу з централізованого водовідведення в розмірі 17,36 грн./м3 без ПДВ.

На зміну тарифів вплинули в першу чергу такі чинники:

1) зменшилися обсяги реалізації, що враховані в діючих тарифах

2) збільшилися витрати на оплату праці, при цьому запланована середня заробітна плата на одного працівника підприємства зросла на 15,19%.

3) змінилися витрати, пов’язані зі сплатою податків, зборів та інших, передбачених законодавством, обов’язкових платежів;

4) відбулося збільшення вартості електричної енергії, що передається на 1-му класі напруги та 2-му класі напруги;

5) збільшилася амортизація, в зв’язку з введенням в експлуатацію основних засобів;

6) зросли інші витрати у зв’язку з підвищенням витрат на запчастини, матеріали, опалення, ремонти тощо;

7) збільшилися витрати пов’язані з обслуговуванням кредитних проектів Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Другий проект  розвитку міської інфраструктури».

Прочитано 480 разів
Останнє редагування Четвер, 03 грудня 2020 15:51
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+