Жителі Долинської мітингували перед ОДА через недобудований водогін (ВІДЕО)

Четвер, 23 липня 2020 11:57

Сьогодні, 23 липня, на площі перед будівлею ОДА мітингували жителі Долинської. Вони вимагають повернути кошти на добудуву групового водопровіду у місті. Фінансування на водопровід  виділяли ще 2018 року. Про це повідомляє mandarin-news.  

За словами представниці ініціативної групи мітингарів та депутатки Долинської міської ради, Ліщишиної Валентини,  будівництво водопроводу зупиняли вже кілька разів, не попередивши громаду.  З виділених 11, 7 млн гривень двічі забирали кошти на будівництво інших об’єктів.  Будівництво одного з них і досі не почалось. Мітингувальники побоюються, що кошти залишаться неосвоєними і водопровід, й інший об’єкт так і залишаться незавершеними.  

 

З 2018 року розпочалося будівництво і того року Сергій  Кузьменко зняв з нас 12 млн. Ці кошти передбачались на водопровід, а їх передали на реконструкцію Олександрійського будинку культури. Тоді будівництво водопроводу призупинили, хоча, якщо протягом трьох років держава виділяє кошти, ми повинні їх освоїти.

 

Протягом трьох років з нас другий раз знімають кошти. Тоді забрали майже 12 млн і не повідомили нічого.

Тепер так само ніхто не повідомив. Кошти зняли на будівництво дитячого садка в Черняхівці, але будівництво теж  досі не почалось!

 

У відповідь нам написали,  що  з цих 12 млн. лишився 1, 2 мільйони. Ці гроші нас не спасуть . Це лише на технічну документацію і то вона не вся буде затверджена.

 

Все це вирішують без нашої громади , проте 5 млн виділили на школу №3 на стадіон . На стадіон кошти є, а  на воду, яка необхідна постійно, немає.  

 

 

У нас найдорожча вода в Україні.

Зараз ми маємо тариф 45 грн 88 коп. Нам допомагає міська рада сплачувати. Поки люди сплачують з горем пополам.

Тепер ми залежні від підприємтва «Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окиснених руд». Вони беруть воду з Кривого Рогу , обробляють її і дають в Долинську.

Мало того, що вода дорога, та ще ми її практично не бачимо. Вона постійно під напругою, то вимкнуть, то ще щось.

На цьому тижні ми отримали документ, що це підприємство підніме тариф на 71 грн і 82 копійки разом з каналізацією, але це лише витрати підприємтва, а ще ж будуть витрати і з тих, хто роздає воду, тобто вода для нас може коштувати  близько 100 грн за куб.

Якби ми добудували водогін, тариф складав би 22 грн, - розповіла представниця ініціаивної групи. 

 

Ми маємо альтернативу на дешеву воду, але ОДА це не на руку чи я не розмію чому вони ігнорують нашу проблему. Двічі вже забирали гроші, які держава виділила на будівництво водопроводу, – додає долинчанка Наталія Гузна.  

 

 

 

Громада чекала виходу першого заступника голови ОДА Ігора Кузьміна, щоб виловити свої вимоги. Вийшли інші посадовці, зокрема й секретар комісії державного фонду капітального розвитку по розподілу коштів  Щорба Євген повідомив, що засідання комісії планується наступного тижня. 

 

 

 

 

 

Якщo прoтягoм тижня  гроші на водопровід у Долинській не повернуть, мітингувальники обіцяють поїхати до Президента

Прочитано 413 разів
Останнє редагування Четвер, 23 липня 2020 15:12
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+