Якою буде вартість харчування дітей в закладах освіти Кропивницького з нового року

Вівторок, 15 грудня 2020 12:15

У Кропивницькій міській раді оприлюднили вартість харчування одного учня та вихованця в закладах освіти обласного центру з 1 січня 2021 року по 31 серпня 2021 року. Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету опублікували на сайті міської ради.

Так, згідно з проєктом рішення розмір плати для батьків за харчування дітей у закладах дошкільної освіти зменшать на 50 % сім’ям, які мають трьох і більше дітей.

Звільняються від сплати за харчування:

  1. Вихованці санаторного закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 65 «Лукомор'є» для дітей з малими та згасаючими формами туберкульозу.
  2. Діти з інвалідністю, що виховуються в закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах дошкільної освіти (групах), які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти. Діти-інваліди/інваліди І-ІІІ груп, які навчаються в професійно-технічних закладах освіти.
  3. Учні спеціальних загальноосвітніх шкіл (класів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та вихованці дошкільних відділень цих закладів.
  4. Вихованці закладів дошкільної освіти, учні закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних закладів освіти окремих категорій, а саме: діти - сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, діти із прийомних сімей, діти-вихованці будинків сімейного типу.
  5. Вихованці закладів дошкільної освіти, учні 1- 4 класів закладів загальної середньої освіти, діти, які навчаються в закладах професійної освіти з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
  6. Вихованці закладів дошкільної освіти, учні закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних закладів з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Керівникам закладів освіти дозволять за рахунок коштів спонсорів, батьків збільшувати вартість харчування однієї дитини за умови дотримання чинного законодавства.

Для дітей з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози, створять необхідності умови для організації харчування.

В закладах загальної середньої освіти  міста забезпечать реалізацію готових страв та буфетної продукції за вартістю продуктового набору.

Управлінню освіти дозволять організувати харчування для дітей комунального закладу «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому ради» на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання І-ІІІ ступенів «Мрія» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» до облаштування самостійного харчоблоку.

 

 

Прочитано 293 разів
Останнє редагування Вівторок, 15 грудня 2020 15:43
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+