Як у Кропивницькому боротимуться з недобросовісними перевізниками

Понеділок, 15 березня 2021 16:00

Міська влада вимагатиме від приватних перевізників у Кропивницькому неухильного дотримання умов укладених угод на пасажирські перевезення в обласному центрі. Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 15 березня, інформує mandarin-newsз посиланням на пресслжбу ОДА.

Очільник міста поставив завдання перед управлінням розвитку  транспорту та зв’язку міської ради оперативно провести робочу нараду з перевізниками з питання належної організації роботи громадського транспорту. Адже, навіть попри те, що виконавчий комітет міської влади погодив коригування тарифів на проїзд, скарг на роботу приватних транспортних підприємств не зменшується.

У той же час, у Кропивницькому на ринку пасажирських перевезень вже сформовано потужний сегмент, який обслуговує комунальний транспорт. Ще минулого року міська влада не могла собі дозволити жорстко, в односторонньому порядку карати за порушення умов договорів розірванням контрактів – не було резерву пасажирського транспорту. Цьогоріч ситуація різко змінилася: тролейбуси з автономним ходом, які виїхали на маршрути в кінці минулого року  очікування десяти додаткових сучасних автобусів дозволяють замінити нерадивих перевізників.

- Не чують міську владу, розривайте угоди! Тепер ми маємо можливість це зробити! На селищі Новому замість восьми, курсують лише два маршрутних таксі, - висловив обурення  міський голова. – Де їхня відповідальність? Чому таке ігнорування? Необхідно із автобусів 2021 року направити на 284 маршрут додаткові одиниці і припинити дію договору з підприємцем, який відверто ігнорує інтереси громади.

Управлінню розвитку транспорту та зв’язку, спільно з відділенням Асоціації перевізників України, доручили напрацювати алгоритм ефективних спільних дій щодо суттєвого  покращення якості перевезень у Кропивницькому.

- Якщо піднімається ціна, то народ резонно вимагає іншої, кращої якості обслуговування. І має на це повне право. Учасники ринку зобов'язані цю якість забезпечити, а ми, як влада, мусимо організувати систематичний контроль і комунікації, підкреслив Андрій Райкович.

Паралельно міський голова доручив ще раз підготувати звернення до Кабміну, з обґрунтуванням неефективності обмеження на перевезення пасажирів лише за кількістю місць для сидіння.

 

Прочитано 242 разів
Останнє редагування Понеділок, 15 березня 2021 16:43
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+