В лікарні на Кіровоградщині кисневі балони стояли поряд з хворими: хто відповідатиме

Четвер, 17 грудня 2020 12:09

У Голованівській центральній районній лікарні комісія перевірила факт розташування кисневих балонів у палаті з хворими. Такий випадок є одиничним. Про це повідомили в управлінні Держпраці в області.  

За результатами перевірки встановили, що в лікарні вимоги щодо транспортування, зберігання та використання кисню медичного дотримуються. За розташування вибухонебезпечних кисневих балонів у палаті з хворими анестезиста притягнули до дисциплінарної відповідальності та повідомили про заборону таких дій в подальшому. Головну лікарку цієї лікарні Ольгу Бугаєнко відсторонили від роботи.

Посадовим особам медичної галузі району та КНП «Голованівська ЦРЛ» надали рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я та інших підприємствах.

Співробітників ознайомили з основними вимогами безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками, правилами охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, іншими нормативно-правовими актами з охорони праці.

Комісія наголосила на необхідності підготовки персоналу для обслуговування кисневого обладнання та зазначив, що з превентивною метою відповідальній особі варто провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони.

Так, про розташування величезних кисневих балонів, які за правилами безпеки мають розмістити в окремому приміщенні за 25 метрів від людей  стоять прямо біля ліжок пацієнтів стало відомо завдяки волонтерам благодійного фонду "Свої".  Рівень подачі кисню в балонах регулюють гайковим ключем.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко сфотографував відео волонтерів та надіслав  очільнику Кіровоградського обласного департаменту охорони здоров'я Олегу Рибальченку. 

Як так! Хіба таке може бути? Тільки позавчора перевіряли умови використання в закладах. Зараз попрошу ДСНС та поліцію перевірити. Це ж НП, – відповів Рибальченко заступнику міністра у месенджер.

Фото: "Без купюр". 

 

 

 

Прочитано 1153 разів
Останнє редагування Четвер, 17 грудня 2020 13:40
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+