У педагогічному виші Кропивницького знову обиратимуть ректора

Четвер, 18 березня 2021 13:36

Міністерство освіти і науки України не затвердило Олега Семенюка на посаду ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Конкурс на заміщення вакантної посади ректора оголосили (17 березня ред.). Про це повідомляє  mandarin-news з посиланням на Суспільне.

Четвертого березня у виші відбувся другий тур виборів ректора. 218 працівників університету віддали свої голови за чинного ректора, доктора філологічних наук, професора Олега Семенюка.

Так, оголошення про конкурс для нього стало несподіванкою. Каже – на це є юридичні підстави. "Депутати Верховної Ради внесли зміни у законодавство. Таким чином, не може бути підписаний контракт з людиною, яка два терміни працювала ректором. Ці зміни відбулися між першим і другим етапами виборів. Наша виборча комісія телефонувала у міністерство освіти і там відповіли що не вбачають у цьому проблему".

За словами Олега Семенюка, через це контракт з ним міністр освіти не підписав. Як претенденту на посаду ректора йому нічого не пояснили. З цього приводу виборці педагогічного університету звертатимуться до Міністерства освіти і науки України.

Восени 2020-го року в університеті відбулися два тури виборів ректора, але жоден із кандидатів не набрав достатньої кількості голосів.

У першому турі виборів у 2021 році брали участь семеро кандидатів:

доктор історичних наук, професор Анна Дефорж;

кандидат хімічних наук, доцент Євген Клоц;

доктор філологічних наук, професор Сергій Михида;

доктор педагогічних наук, професор Валерій Радул;

доктор філологічних наук, професор Олег Семенюк;

доктор юридичних наук, професор Євген Соболь;

кандидат юридичних наук, доцент Віталій Юрах.

Олег Семенюк та Валерій Радул отримали по 147 голосів, Євген Соболь – 50, Сергій Михида – 44, Євген Клоц – 39, Ганна Дефорж та Віталій Юрах – по 6 голосів. Не підтримали жодного кандидата троє.

У другому турі мали право обирати ректора 457 виборців, бюлетені отримали 435. Кількість невикористаних бюлетенів – 22.

За Валерія Радула віддали свої голоси 187 людей (42.99%), за Олега Семенюка – 218 (50.11%).

Олег Семенюк сказав, що затвердити результати виборів мають у Міністерстві освіти України.

Обрана кандидатура має пройти перевірку у міністерстві освіти. Якщо вона її не проходить, оголошують новий конкурс.

У міністерстві освіти вважають, що таким чином забезпечується волевиявлення трудового колективу, якість виборчого процесу та усуваються корупційні ризики, які виникають при призначенні ректорів.

 

 

 

 

Прочитано 258 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+