У Кропивницькому виявили бюлетені, які не відповідають дійсності

Неділя, 25 жовтня 2020 11:42

В обласному центрі на двох дільницях виявили бюлетені до міської ради, які не відповідають дійсності. Про це повідомила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

За її словами, в бюлетенях правильно поставлений округ та номер ДВК, але вказані не ті кандидати.

Зокрема, на дільниці № 350873 (селище Нове) виявили неточності 23 жовтня, а на дільниці №350825 (вулиця Варшавська, 2 МАУП) – в день голосування, 25 жовтня.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, вгорі на бюлетенях вірно вказано номер дільниці та округ. Однак на окрузі № 6 в бюлетенях вказали кандидатів у депутати міської ради Кропивницького з округу № 5. Станом на 11.00 на дільниці № 350825 уже проголосували 101 виборець.

«Члени комісії дільниці № 350873 (селище Нове)  вчасно знайшли поліграфічний брак у п’ятницю, 23 жовтня, ми їх вилучили і надрукували нові бюлетені. А на дільниці №350825 знайшла сьогодні уже після початку голосування, тому ми прийняли постанову, не додруковували бюлетені. Згідно з абзацом 1 пункту 2  частини 29 статті  250 Виборчого кодексу України голоси по цих бюлетенях будуть враховуватися по єдиному списку. Тобто всі голоси врахуємо за єдиний списком», – повідомила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська у коментарі ОПОРИ.

«Ймовірно у поліграфії кандидатів сплутали місцями із різних округів. Адже дільниця №350873 знаходиться на окрузі № 5, а дільниця №350825 на окрузі № 6. А саме кандидатів від цих округів сплутали», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 242 Виборчого кодексу України, сільська, селищна виборча комісія - не пізніш як за п’ять днів до дня голосування та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за чотири дні до дня голосування в упаковці підприємства-виготовлювача на підставі акта приймання-передачі за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

«На одній дільниці ці бюлетені зараз вилучають. Оскільки засідання виборчої комісії не припинятимуть, то це відбувається паралельно. 

На іншій дільничній комісії продовжують видавати бюлетені, які не відповідають дійсності», – розповіла Зоя Лебідь.  

Також про це порушення вказували на своїх сторінках  Олександр Скляревський («Сила і честь») та Яна Вічірко («Рідне місто»).

Прочитано 500 разів
Останнє редагування Неділя, 25 жовтня 2020 13:29
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+