У Кропивницькому встановили перший котячий таунхаус

Середа, 18 листопада 2020 16:18

Адміни місцевого новиннєвого пабліку в Інстанрамі Krop.ua всановили біля театру Кропивницького перший котячий таунхаус. Про це повідомляється на сторінці в Інстаграм.

Це перший встановлений будиночок в рамках проєкту «CatHouse».

«У деяких котів вже є місце, щоб сховатись від морозу, ви можете приносити їжу і воду його мешканцям», - йдеться на сторінці Krop.ua.

Як повідомив mandarin-news ідейний натхненник проєкту та один з адмінів спільности Павло Бобро, у нього та адмінки Ліни виникло бажання допомогти багатьом тваринкам, а не одному-двом котикам.

«Часто нам пишуть з проханням допомогти котятам. Ми не любимо робити репости і викладати інформацію про те, що допомога потрібна одній конкретній тварині. Нам прийшла ідея допомогти багатьом котикам.  Ми хочемо, аби в місті було багато таких мобільних пунктів, щоб котики могли погрітись», – розповідає Павло.

За його словами, ціна одного будиночку для котиків становить до 3 тисяч гривень. Першу таку хатинку Павло та Ліна ми зробили за власний рахунок. Їхні друзі подарували їм  знижку, тож дім обійшовся в 2200 грн.

Будиночок утеплений скловатою та пінопластом. Тут можуть одночасно перебувати близько 8-9 котиків. Хатинка  має два поверхи  та 3 кімнати, у кожній з яких може перебувати мінімум дві дорослих тваринки та кошенята.

Наразі адміни спільноти запропонували підписникам допомогти зібрати кошти на інші такі будиночки.  

«Підписники вже хочуть багато будиночків. Вони пропонують різні локації: парки, під’їзди. Ми самі фінансово не подужаємо, тому пропонуємо спільними зусиллями, всім містом створити такі будиночки», – розповів Павло Бобро.

 

Позитивні враження від встановлення такого таунхаусу написала кропивничанка Олена Карпенко на сторінці у Фейсбук.

«Приємно вражена ініціативою – встановленим біля театру Кропивницького першим котячим ТАУНХАУСОМ , гарним утепленим будиночком із годівничкою… Беріть з них приклад – допомагайте котикам», –пише Олена.

Організатори зазначають, що коли зберуть необхідну суму, встановлять наступний будиночок в іншій частині міста.

Підтримати проєкт:

5375414110110227 Монобанк

4731 2196 1265 0840 Бобро П.О. Приватбанк

Фото: з фейсбук сторінки Олени Карпенко. 

 

 
Прочитано 677 разів
Останнє редагування Середа, 18 листопада 2020 17:59
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+