У Кропивницькому ресторатори протестували перед ОДА

Понеділок, 20 липня 2020 17:16

В обласному центрі перед стінами ОДА ресторатори влаштували акцію протесту через заборону працювати після 23:00 і до 7:00. Про це повідомляє mandarin-news.

На акцію вийшли працівники 10 закладів громадського харчування. Вони тримають в руках плакати з написами «Ми проти тупих заборон!», «Ні подвійним стандартам», «Де їсти совам?», «Шкода, що ми не АТБ».

Учасники акції стукали в металевий посуд. Пусті стільці розмістили на соціальній дистанції, як символ порожніх закладів.

За словами представника закладів, які беруть участь в акції, скорочення робочого часу зменшило заробіток співробітників.

Ми вважаємо що коронавірус о 23:00 не прокидається, а люди масово не виходять у такий час. Потреби обмежувати роботу наших закладів немає, натомість, це великий удар для наших співробітників, які почали працювати менше  і заробляти на 20-30 % менше, – розповідає стаціонарний бренд-шеф мережі «Point» Володимир.

За словами співробітниці «Білого наливу» Дар’ї, наразі заклади після 23 години працюють в режимі «візьми з собою».

Ми вирішили вийти на акцію, щоб працювати після 23 години. У нас буде більше часу працювати та  більше зарплатня, – пояснює Дар’я.

Ресторатори сподіваються, що в інших містах пройдуть такі ж мирні акції та їхні вимоги почує кабмін.

Акції протесту вже відбулись у Києва, Одесі та Львові.

 

 

 

 
Прочитано 411 разів
Останнє редагування Понеділок, 20 липня 2020 17:47
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+