У Кропивницькому попрощались із трьома захисниками

П'ятниця, 25 серпня 2023 15:08

В обласному центрі в останню путь провели Воїнів-захисників. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Сьогодні, 25 серпня, Кропивницький знову в жалобі — на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища рідні, друзі, земляки, бойові побратими попрощалися із загиблими Воїнами: старшим солдатом Максимом Чебаном, старшим матросом Олексієм Івановим та солдатом Валентином Касінцем.

Максим Чебан народився 29 серпня 1998 року в Кропивницькому, після закінчення школи №2 вступив до Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, вищу освіту здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті. Протягом кількох років, з 2018 по 2021, служив за контрактом в лавах 3-го полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго. У 2022 році, з початком повномасштабного вторгнення, був призваний до лав ЗСУ.

13 серпня розвідник Максим Чебан загинув в районі села Роботине Запорізької області. Справжній воїн і патріот України, надійний друг — його запам’ятають саме таким.

Уродженець Криму Олексій Іванов переїхав до Кропивницького разом із батьками у 1983 році. Закінчив школу №20, вивчився на зварювальника, відслужив строкову в лавах Національної гвардії, працював будівельником. Коли росія вдерлася на територію України, добровольцем пішов на війну, приєднався до славетних лав морської піхоти.

45-річний Воїн, номер обслуги десантно-штурмової роти загинув 17 серпня у Волноваському районі Донецької області.

Він був люблячим сином, братом, батьком двох дітей.

Валентин Касінець народився 24 серпня 1979 року в селі Велика Чичеліївка колишнього Новгородківського, а нині Кропивницького району. Після школи здобув спеціальність телемайстра, працював на різних підприємствах Кропивницького. У лютому нинішнього року його мобілізували до ЗСУ. служив навідником механізованого відділення.

15 липня солдат Іван Касінець загинув під Бахмутом, неподалік села Кліщіївка. Мати втратила сина, без вірного, надійного плеча залишився брат.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Прочитано 1942 разів
Останнє редагування Понеділок, 28 серпня 2023 14:31
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+