У Кропивницькому пологовому презентували оновлені відділення

Четвер, 16 вересня 2021 17:04

У Кропивницькому пологовому будинку запрацювали найсучасніші відділення неонатальної допомоги. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду. 

Ще кілька років тому в Кропивницькому функціонували два пологових будинки. Врешті місто зважилося на важливий крок у реформі медичного простору обласного центру – об’єднання двох закладів і створення одного, але ефективного та потужного з функціями перинатального центру ІІ рівня. Пологовий будинок у Кропивницькому поступово перетворюється на сучасний, європейського зразка медичний заклад, де постійно вдосконалюється акушерсько-гінекологічна служба, а якість медичної допомоги виводиться на найвищий рівень.

Оскільки функції перинатального центру передбачають роботу відділень, де надають допомогу недоношеним та тяжкохворим дітям, в пологовому капітально відремонтували та оснастили сучасною технікою відділення інтенсивної терапії новонароджених та відділення другого етапу їх виходжування.

- Раніше у пологовому функціонувала палата інтенсивної терапії. Тепер тут відділення на 5 місць, де медики виходжують глибоко недоношених та тяжкохворих дітей до стабілізації їхнього стану, - розповіла Оксана Макарук. -  Відділення повністю оснащене сучасним обладнанням, все виконано відповідно до медичних регламентів.

Після перебування в цьому відділенні, дітей переводять у відділення постнатальної реабілітації та ІІ етапу виходжування новонароджених. Тут дітки можуть перебувати разом з мамами, та обов’язково отримують необхідну медичну допомогу до виздоровлення, а це може бути 2-3 місяці.

- У разі тяжкої вродженої патології та необхідності тривалого високоспеціалізованого лікування, транспортуються мобільною бригадою та спеціалізованим реанімобілем, що придбаний за  кошти державного та міського бюджету, у заклади ІІІ рівня, - розповіла головний лікар пологового будинку Людмила Романів. – Ми виходжували навіть діток, що народжувалися по 500 – 800 грамів. Вони тепер – абсолютно здорові!

У відділенні передбачена і палата для покинутих малюків - на жаль, такі випадки трапляються. Для них тут забезпечені абсолютно комфортні умови перебування.

У нові відділення закуплене необхідне сучасне медичне обладнання, зокрема апарат УЗД преміум класу, кольпоскопи, аналізатор біохімічний напівавтоматичний, апарати штучної вентиляції легенів для дорослих та новонароджених, концентратори кисню, монітори пацієнта, лампа фототерапії для новонароджених, пересувний рентгенологічний апарат для новонароджених та ще низка устаткування. необхідного для порятунку життя дитини.

Ремонт тривав з минулого року: на його виконання, разом з закупівлею обладнання пішло понад п’ять мільйонів гривень з міського бюджету.

 

Прочитано 325 разів
Останнє редагування П'ятниця, 17 вересня 2021 12:16
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+