У Кропивницькому «Перспектива міста» розповіла про філософію конкретних справ

Середа, 03 червня 2020 13:34

 

У Кропивницькому відбулася презентація партії муніципальногорозвитку «Перспектива міста», лідером якої став відомий громадський діяч Артем Стрижаков. Презентували «Перспективу міста»1 червня у прес-центрі Центральноукраїнського бюро новин.

 

Так, лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков разом з керівником партії Ігорем Саєнком та очільницею міської організації Олександрою Ткаченко в рамках прес-конференції розповіли про ідеї та філософію новоствореної партії місцевого розвитку. Як відомо, громадські організації «Перспектива міста», «Перспектива молоді», Муніципальне бюро Стрижакова та Культурно-мистецький фонд Перспектива з 2015 року займаються створенням та реалізацією комунальних, мистецьких та соціальних проектів.

 

«Ми займаємося громадською діяльністю більше 10 років. У 2015 році була створена громадська організація «Перспектива міста», яка протягом 5 років займалася конкретними справами для міста. Були реалізовані проекти по енергоефективному освітленню сотень дворів та вулиць, благоустрою сотень прибудинкових територій та інші. За цей час ми своїми ногами обійшли практично все місто, тож не з чуток знаємопро те, які проблеми  хвилюють людей в першу чергу», - зазначив Артем Стрижаков.

 

За словами Стрижакова, протягом роботи вищевказаних громадських організацій, вдалося створити значну кількість програм, які надавалися на розгляд міської влади. Найбільш великі програми -  щодо безпритульних тварин, реконструкції Набережної, розвитку дорожньої інфраструктури, автономного опалення міста, комплексної боротьби з алергенами та багато інших. Низку проектів вдалося реалізувати власними силами, однак для втілення в життя масштабних програм потрібні можливості, якими наділена міська влада.

 

«У нас є чітке розуміння того, що для вирішення більш складних проблем потрібні більш серйозні можливості. А ми розуміємо, що це можливості, якими забезпечена міська влада. У продовження проектів хотів би відзначити останній ефективний проект – створення волонтерського антикоронавірусного штабу допомоги людям похилого віку, завдяки якому допомогу отримали 15 тисяч жителів нашого міста», -  констатував Артем Стрижаков.

Артем Стрижаков каже: саме цей проект та десятирічний досвід роботи команди, яка робить конкретні справи та любить своє місто, підштовхнули до створення партії. Як відомо, торік топові політичні партії пропонували йому йти в нардепи від Кропивницького, однак отримали відмову. На думку Стрижакова, його місце в Кропивницькому, а з Києва робити місто кращим досить складно.

 

«Ми знаємо зсередини міські проблеми, є чітке розуміння, як їх вирішити і зробити обласний центр комфортним та сучасним. А змінювати потрібно багато. Ми стикаємося з несправедливістю, яку можна спостерігати в містобудуванні, економіці міста, роботі комунальних служб та ЖЕО. З цією несправедливістю зіштовхнувся і я особисто під час виборів мера в 2015 році. У десятків тисяч містян забрали їх право вибору, скасувавши результати демократичного голосування через суд. Після цього я поставив завдання команді і собі особисто – ми реалізовуємо програму «5 перспектив», незалежно від результатів виборів. І ми це робили впродовж 5 років», - констатував лідер «Перспективи міста».

 

Як зазначив керівник  «Перспективи міста» Ігор Саєнко, філософія команди - не політична ідеологія, а конкретні справи, які допомагають містянам. Саєнко наголосив, що «Перспектива міста» є першою загальнонаціональною партією, яку зареєстрували у Кропивницькому і однією з небагатьох, яка не залежить від «великих» політичних босів.

 

 

«На жаль, міська влада суттєво недопрацьовує у комунальній галузі, і нам довелося якусь частину її функцій брати саме на Муніципальне бюро Стрижакова, - каже Саєнко. -  Реалізувавши низку проектів, ми об’єднуємося в партію. Саме так, а не навпаки. Знаєте, буває так, коли люди створюють якусь партію, а потім обіцяють, що вони щось будуть робити. Це не наша історія. Тому, звісно, ми розраховуємо на підтримку наших містян», - пояснив Саєнко.

 

За словами керівника міської організації Олександри Ткаченко, «Перспектива міста» приділяє багато уваги розвитку культури, мистецтва, спорту, а також покращенню естетичного вигляду Кропивницького.

 

«Основні напрямки діяльності нашої партії – це муніципальний розвиток, і мова йде не лише про благоустрій чи комунальну сферу, а й про розвиток сфер освіти, медицини, культури та спорту та інших», - зазначила Ткаченко.

 

 

Олександра Ткаченко констатує  протягом останніх трьох років у місті з’явилося багато різноманітних арт-об’єктів. Серед них: «Алея парасольок», «Вуличне піаніно», «Поезія стін», «Повітряна куля» та інші. А завдяки проведенню некомерційного Міжнародного фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» були встановлені три загальнонаціональні рекорди.  Тож серед основних напрямків діяльності партії є і виховання у молоді відчуття місцевого патріотизму, адже саме діти, каже Ткаченко, є головною перспективою для розвитку міста.

Прочитано 2349 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+