У Кропивницькому куплять в лізинг 10 автобусів за майже 40 мільйонів

Середа, 16 грудня 2020 12:19

Депутати нового скликання Кропивницької міської ради підтримали рішення про закупку в лізинг 10 автобусів МАЗ 206 на умовах фінансового лізингу. Поручителем виступить міська рада. Про це повідомляє mandarin - news.

Вартість автобусів становить 37 млн 20 тисяч. За умовою лізингу передплата 10 мільйонів. Через рік можуть повністю погасити заборгованість та зекономити 7 мільйонів бюджетних коштів, а 3 мільйони підуть на погашення в перший рік. Лізинг не підпадає під дію закону про публічні закупівлі.

Депутат від ПП "Перспектива міста" Рафаел Санасарян запитав чи справді є потреба в закупівлі автобусі та чи потрібна така кількість автобусів і після карантину. Наразі ж в КП "Електротранс" має понад 30 автобусів.

За словами  міського голови, нові автобуси будуть у Кропивницькому потрібні і після зняття карантинних обмежень. Зважаючи на критичний стан більшості транспортних засобів, якими користуються приватні перевізники і відсутність оновлення автобусного парку на їхніх підприємствах.

Введення в Україні достатньо жорстких карантинних умов роботи громадського транспорту поставило перевізників у складні умови.

- Пасажирський транспорт має право перевозити лише пасажирів на місцях для сидіння і це зменшило пасажирообіг втричі. Якщо до оголошення карантину ми перевозили одним тролейбусом 2,5 тисячі пaсaжирів, то тепер - 950. Автобуси перевозили раніше 1,5 тисячі, зaрaз - 520 пасажирів. – відзначивначальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник. – Тож додаткові автобуси дозволять суттєво покращити якість надання транспортних послуг у Кропивницькому.

Відтак договір фінансового лізингу планують укласти з «ПРИВАТБАНКом», товариством акціонерним «УКРГАЗБАНКом», ТОВ «Ексімлізинг» та іншими, на таких умовах:

Строк лізингу - не більше 36 місяців. Загальна вартість предмета лізингу - не більше 37 020 000 грн 00 коп Погашення лізингових платежів - згідно з графіком платежів з правом дострокового викупу. Відсоткова ставка – не більше 14,0%.

Страхування – згідно з тарифами страхової компанії, акредитованої у фінансовій установі. Авансовий платіж - не більше 20 відсотків від вартості предмета лізингу разом з ПДВ. Договір фінансового лізингу, додатки до нього, та інші, пов’язані з ним документи підпише директор КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» Луценко Олександр. Натомість поручителем виступить міська рада, про що вказується в проєкті рішення на сайті установи.

Повноваження підписати договір поруки та інші документи необхідні для оформлення договору надали міському голові Кропивницького.

Прочитано 339 разів
Останнє редагування Четвер, 17 грудня 2020 09:09
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+