У Кропивницькому скасували півмарафон

Четвер, 21 січня 2021 14:35

Цьогоріч IV Krop Half Marathon не відбудеться. Організатори  назвали причини скасування масштабного заходу.  Про це вони повідомили на сторінці у Фейсбук.

Відтак, за словами організаторів У 2021  провести пів марафон неможливо через 3 причини:
Непередбачуваність дій влади на час пандемії щодо масових заходів. Півмарафон - масовий спортивний захід, який заборонено проводити під час карантину або локдауну.

«Окрім того, ми понесемо величезні витрати, якщо домовленості з партнерами і спонсорами не будуть виконані. Проект волонтерський і некомерційний, тому ці витрати лягають на плечі команди організаторів.
Ви самі були свідками, як у 2020 році забіги відмінялись за кілька днів до старту через заборону влади», – йдеться у повідомленні.


У 2020 році півмарафон був підтриманий на голосуванні Громадського бюджету. Всі кошти були направлені на боротьбу з ковідом. Ця частина фінансів була б спрямована на придбання чіпової системи і спортивного інвентарю для міста.
У Кропивницькому відсутні також програми підтримки масового спорту.

За інформацією організаторів, у проєкті бюджету на 2021 рік на фiзичну культуру i спорт закладено 33,878 млн грн, серед яких лише 70 тис. грн закладено на проведення масових спортивних заходів та діяльності місцевих центрів "Спорт для всіх".  

У дописі вони подякували за підтримку впродовж 3 років.

«Нам є чим пишатись: відданою волонтерською командою, завдяки якій місто з’явилось на біговій мапі України, на півмарафон приїжджають зі всієї України. Чіпова система, унікальна медаль, маршрут центром міста, дитячі забіги та все для комфортного пробігу, про що ми мріяли у 2017 році, стало реальним.
Півмарафон став традиційною спортивною подією весни.
Дякуємо, що ви поряд і допомагаєте розвивати бігову культуру, масовий спорт у Кропивницькому», – вказали організатори.
 

Прочитано 255 разів
Останнє редагування Четвер, 21 січня 2021 15:31
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+