У Кропивницькому активно вирішують де поставити прапор

П'ятниця, 05 лютого 2021 11:40

У мережі наразі активно обговорюють тему встановлення у Кропивницькому  найвищої стели з державним прапором України. Найбільш дисусійним стало питання локації прапора. У Фейсбук навіть з’явилось опитування жителів стосовно місця, де буде прапор. Пропонують два варіанти: Фортечні вали та Ковалівський парк.

На сьогодні вже 57 жителів проголосували за перший варіант. Натомість розміщення прапора в Ковалівському парку підтримали 14 осіб. Залишити свою думку можна за  ПОСИЛАННЯМ. 

 

Напередодні, під час робочої наради, яку скликав голова ОДА Андрій Назаренко та в якій взяв участь і міський голова визначили, що рішення про місце, де встановлять прапор має прийняти громада.  

Пропозицію встановити прапор в Ковалівському парку підтримав очільник міста та голова Кіровоградської обласної державної адміністрації, оскільки там передбачена реконструкція парку, а прапор тут стане додатковою прикрасою. 

У свою чергу, волонтери, ветерани і представники 3-го полку пропонують в Ковалівському парку поставити пам’ятник захисникам (у нас єдиний обласний центр де такого пам’ятника немає), а прапор встановити на найвищій точці міста -  Фортечних валах. Тож архітектори отримали завдання опрацювати можливість поєднання в ансамблі пам’ятника і рекордного флагштоку. Свої пропозиції вони мають представити громаді вже за тиждень.

Так, встановлення 30-ти метрової щогли з Державним прапором планується до 30-ї річниці Незалежності України. Будівництво споруди «Найбільший державний прапор України у Кіровоградській області» обійдеться у 5 мільйонів гривень.

 

Прочитано 256 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 лютого 2021 12:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+