У колл-центрі Кропивницького виявили 35 неоформлених працівників

Вівторок, 27 липня 2021 17:20

До Управління Держпраці у Кіровоградській області надійшло повідомлення від Управління Служби безпеки України про виявлені в ході виконання повноважень ознак порушення законодавства про працю щодо неоформлення або порушення порядку оформлення трудових відносин в однієї із ФОП Кропивницького, яка організувала діяльність колл-центру. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Управління Держпраці в області.

Це стало приводом для інспекційного відвідування, в ході якого фахівці Управління виявили працівників, які виконували роботу операторів колл-центру позмінно.

В той же час за інформацією Пенсійного фонду станом на день інспекційноо відвідування по страхувальнику, зазначеній ФОП, відсутня інформація про найманих працівників.

Крім того, за вимогою інспекторів, документи, що підтверджують належне оформлення трудових відносин між ФОП і працівниками, не були надані. Договори цивільно – правового  характеру інспектори не взяли до уваги, оскільки процес праці операторів колл-центру має ознаки трудових відносин.

Всього без укладення трудового договору працювало 35 осіб.

За виявлене порушення статті 21 та ст.24 Кодексу законів про працю України роботодавець, як платник єдиного податку 2 групи, понесе відповідальність згідно з чинним законодавством.

Фото: 

Прочитано 210 разів
Останнє редагування Вівторок, 27 липня 2021 17:38
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+