Студенти-медики Кропивницького протестують проти закриття вишу

Вівторок, 18 травня 2021 14:08

Сьогодні, 18 травня, близько 150 студентів філії Донецького національного медичного університету в Кропивницькому протестують проти закриття їхнього навчального закладу. Про це повідомляє mandarin-news.

Так, студенти вийшли на акцію протесту з гаслами: "Ми хочемо стати лікарями ", дайте можливість закінчити університет в Кропивницькому", "Не дамо зруйнувати мрію".

Студент 4 курсу Юрій Таран приїхав на навчання з Херсону. Шокований можливим закриттям вишу. Наразі він працює медбратом в обласні й лікарні.

" Нас поставили перед фактом : шукайте виш, або переїздіть. Коли ми вступали,  нас переконували, що ми тут навчатимемось з 1 по 6 курс згідно з договором.

Ми хочемо залишились у Кропивницькому, працювати тут", - каже студент.

За словами замісника студентського самоврядування студентки 5 курсу Соболь Яни, новину про закриття вишу студенти не сприймають.

" Керівництво факультету не попередили, не оголосили студентам, що таке рішення прийматимуть чи навіть розглядатимуть. Студенти не сприймають  новину. Більше 100 чоловік наразі працюють. Вони змушені будуть забрати документи і не продовжити навчання. Кинути все і переїхати - це дуже важко. До того ж, переводячись до іншого вишу зросте й оплата за навчання студентів. Тому ми хочемо закликати всі гілки влади, аби рішення вченої ради про закриття закладу в Кропивницькому скасували", - каже Яна.

Позицію протестувальників підтримуєте й обласна рада.

"Ми вже звернулись до діючого міністра охорони здоров'я Максима Степановна щодо недопущення закриття вишу в Кропивницькому ", - повідомив голова обласної ради Сергій Шульга під час акції протесту.

Якщо питання не вирішиться найближчим часом, студенти та педагогічний колектив планують звертатись з позовом до суду та залучати юристів.

Нагадаємо, філію Донецького медичного вишу в Кропивницькому хочуть закрити., адже відповідно до нових вимог Міністерства освіти вона не отримає ліцензію через недостатню кількість науково-педагогічного складу викладачів. 

 

 

 

 

Прочитано 982 разів
Останнє редагування Вівторок, 18 травня 2021 17:03
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+