Скажена собака покусала троє жителів Кіровоградщини

Четвер, 23 липня 2020 16:01

На території приватного господарства хвора на сказ собака покусала трьох осіб. Інцидент стався минулого тижня у Протопопівці. Наразі потерпілим, зокрема контактній особі надається антирабічна допомога у КНП «Олександрійська ЦРЛ». Про це повідомляє mandarin-newsз посиланням на сайт Приютівської ОТГ.

В ході  розслідування встановили, що за вакцинацією на сказ власники тварини не зверталися. На даний час проводяться ветеринарно-санітарні заходи з метою ліквідації вогнища сказу, в тому числі, щеплення тварин, сприятливих до сказу.

Як повідомили в Олександрійському районному управлінні Головного управління ДПС у Кіровоградській області, епідемічна та епізоотична ситуація зі сказу в районі залишається складною. Природні вогнища сказу існують практично на всій його території.

Так, за шість місяців 2020 року в населених пунктах району захворіло на сказ три домашні тварини. Загибель цих тварин можна було б попередити, якби їх власники виконували свої обов’язки, що зазначені у пункті 6 «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах».

Власники собак, котів і хижих тварин зобов'язані:

щороку  реєструвати (перереєстровувати) собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і старше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видаються реєстраційні посвідчення і правила їх тримання, а на собак, крім того, і номерні знаки. Номерний знак собаки прикріплюється до її ошийника. Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в 5-денний строк;

щороку доставляти собак, а у випадках, коли ветеринарна служба визнає за необхідне, - також і котів, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;

повідомляти протягом 5 днів ветеринарну установу, що

обслуговує даний населений пункт, про придбання собаки, кота чи

хижої тварини, а також про переїзд з ними в інший населений пункт.

Щоб захистити себе від захворювання, необхідно дотримуватись таких правил:

дворових собак утримувати у вольєрах, вигулювати на короткому повідку та у намордниках, щорічно робити профілактичні щеплення;

уникати контактів з бездомними та дикими тваринами;

вживати заходи з недопущення диких хижаків до тваринницьких ферм та інших місць розташування свійських тварин;

мисливцям та працівникам лісового господарства під час зняття шкіри з вбитих диких тварин користуватися гумовими рукавичками, після чого, не знімаючи їх, вимивати руки у дезінфекційному розчині.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можливо — його можна тільки попередити. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

 

Прочитано 282 разів
Останнє редагування Четвер, 23 липня 2020 16:12
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+