"Шведський стіл" та дабл-меню: учні Кіровоградщини харчуватимуться по-новому

Вівторок, 14 липня 2020 09:35

Із початку нового навчального року проєкт «Сучасна шкільна їдальня» буде запроваджений одночасно в 48 загальноосвітніх закладах Кіровоградщини. Поступово до його реалізації долучаться усі школи області. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА.

За словам керівника управління освіти й науки ОДА Володимира Таборанського, у рамках реалізації загальної стратегії безпечного та здорового  освітнього середовища пріоритетним є зміна підходу до харчування дітей. Тож проєкт «Сучасна шкільна їдальня»  буде впроваджуватися у декілька кроків.

Перший крок– закупівля нового обладнання для харчоблоків. На це передбачено 11,5 млн грн. Відповідно з державного бюджету виділили 9,4 млн, а з місцевих – 2,1 млн.

Другий крок– ремонт харчоблоків і зон для споживання їжі. Із місцевих бюджетів на це виділили 3,8 млн грн.

Третій і один із найважливіших кроків, як пояснив Володимир Таборанський, – організація харчування школярів за новими методиками.

У нових підходах до організації харчування дітей врахують як вимоги санітарної служби, так і побажання дітей та батьків. Зокрема йдеться про приготування страв за новими рецептами, які запроновували відомі шеф-кухарі, зокрема, Євген Клопотенко, розробка дабл-меню (дітям пропонуватимуть дві-три страви на вибір) і мультипрофільне харчування за принципом «шведського столу».

 

Прочитано 308 разів
Останнє редагування Вівторок, 14 липня 2020 10:17
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+