Ринки Кропивницького можуть закрити

Середа, 24 червня 2020 14:24

У Кропивницькому посилиться контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на період встановлення карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами та ринками міста. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради Кропивницького на своєму позачерговому засіданні під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна учора,  23 червня. Про це повідомляється на сайті міської ради Кропивницького.

 

За інформацією заступника начальника управління охорони здоров’я міської ради Лариси Кудрик із запровадженням адаптивного карантину в обласному центрі щодня реєструються нові випадки інфікування COVID-19.

Однією з причин реєстрації стабільного щоденного захворювання на коронавірусну інфекцію є недотримання закладами торгівлі протиепідемічних правил.

За словами начальника управління торгівлі  та побутового обслуговування Сергій Горбовський, пом’якшення карантинних умов дозволили із 02 червня відкрити у Кропивницькому 12 ринків.

Наразі фіксуються масові порушення на ринках міста щодо впровадження маскового режиму, не ведеться облік покупців на території ринку, не зберігаються соціальні відстані. Навколо ринків утворені стихійні місця торгівлі.

Адміністративні штрафи за недотримання протиепідемічних заходів суттєво б’ють по бюджету торгівельних підприємств. Мінімальне покарання складає 34 тисячі гривень. За повідомленням представників Національної поліції перший такий протокол складений і на керівництво Центрального ринку. Справа передана в суд.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Мосін вказав, що слід терміново провести робочу нараду з керівниками ринків, розташованих на території міста та суб’єктами господарювання, які здійснюють торгівельну діяльність під час карантину, щодо дотримання усіх санітарних і протиепідемічних заходів, а також недопущення несанкціонованої торгівельної діяльності на території міста.

Під час робочої наради попередити суб’єктів господарювання, що у разі виявлення порушень дотримання передбачених протиепідемічних заходів, роботу ринків на території міста, на період карантину, буде заборонено до усунення порушень.

Прочитано 904 разів
Останнє редагування Середа, 24 червня 2020 15:28
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+