Понад 30 роботодавців Кіровоградщини оштрафували за неоформлених працівників

П'ятниця, 22 січня 2021 15:34

На 33 роботодавців наклали штраф в сумі 5 499,5 тис.грн. за фактом використання найманої праці без належного оформлення. Усього таких порушень  встановили у 138 роботодавців відносно 301 працівника.Про це повідомили в управлінні Держпраці Кіровоградської області.

Так, 227 працівників були допущені до роботи з порушенням строків подання повідомлення до ДПС.За результатами відвідувань вручили 153 приписи, склали та передали до  суду 66 протоколів.Матеріали відвідувань 73 підприємств передано до правоохоронних органів з ознаками кримінального злочину, передбаченого статтями 172 та 173 Кримінального кодексу України.

Про всі факти використання незадекларованої праці інспектори управління Держпраці повідомляють до Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Вже виявили  випадок виконання робіт без офіційного оформлення трудових відносин громадянкою, яка отримувала допомогу по безробіттю. Жінку зняли з  реєстрації як безробітню та припинили виплату допомоги по безробіттю. На даний час вживаються заходи щодо повернення коштів, отриманих від центру зайнятості за час виконання оплачуваних робіт без офіційного працевлаштування.

Довідка. Відповідно до абзацу другого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України за юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження;

Повторне вчинення порушення, передбаченого абзацом другим цієї частини, повторно протягом двох років з дня виявлення порушення - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.Розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2021 становить 6000 грн.

Прочитано 292 разів
Останнє редагування П'ятниця, 22 січня 2021 16:29
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+