"Помаранчева" зона : як працюватимуть магазини, ресторани, кав'ярні Кропивницького

Понеділок, 09 листопада 2020 10:27
Керівникам ринків у Кропивницькому роз’яснили правила роботи в умовах «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. Про це розповіли під час наради з питання дотримання керівниками ринків, торговельних підприємств та закладів ресторанного господарства протиепідемічних заходів та обмежень під час карантину під головуванням директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніни Рахуби, інформує mandarin-news з посиланням на пресслужбу міської ради Кропивницького. З 2-го листопада наше місто знаходиться у “помаранчевій” епідемічній зоні, до якої ми перейшли від “жовтої” всього за десять днів, - зауважила Ніна Рахуба. - Ми бачимо, що ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію щодня тільки погіршується, тому для нас існує великий ризик потрапити у “червону” епідемічну зону. Ніна Рахуба пояснила, що в Україні у "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки запроваджено обмеження роботи для ресторанів і клубів - о 22:00 ці заклади мають зачинятись. А також наголосила, що власники кафе та ресторанів повинні жорстко слідкувати за тим, аби кількість відвідувачів закладів харчування не перевищувала 50% від посадочних місць та між ними зберігалась необхідна дистанція. У свою чергу гендиректор Регіонального центру громадського здоров’я Кіровоградщини Іван Касьяненко наголосив на важливості носіння захисних масок. - Для всіх без виключення працівників та відвідувачів ринків, магазинів - масочний режим, дотримання соціальної дистанції. У торговельних закладах для продавців мають бути обладнані захисні екрани, - наголосив Іван Касьяненко. - Якщо хтось не бажає носити маску, орендар не виконує вимог адміністрації, розривайте з ним угоду! За інформацією Держпродспоживслужби, найбільше порушень протиепідемічних вимог зафіксовано в закладах ресторанного господарства. Станом на п‘ятницю на порушників складено 19 протоколів: 2 - ринки, по одному - аптека та учбовий заклад, готелі - 2, продовольчі магазини - 5, непродовольчі - 3, заклади громадського харчування - 5. Моніторингові обстеження щодо дотримання протиепідемічних вимог здійснюють працівники Держпродспоживслужби спільно з національною поліцією. Рейди здійснюються щодня, включаючи вихідні дні.
Прочитано 465 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+