Підрядник та інженер присвоїли мільйон на ремонті тротуару в селищі Кіровоградщини

Вівторок, 06 вересня 2022 16:40

Керівник приватного підприємства при виконанні підрядних робіт привласнив понад 1 млн грн бюджетних коштів шляхом внесення до актів виконаних робіт недостовірних відомостей. Досудове розслідування кримінального провадження  завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

За версією слідства, приватне підприємство на замовлення Світловодської міської ради здійснювало капітальний ремонт тротуару в одному із селищ. З метою заволодіння коштами підозрюваний вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’єму та вартості фактично виконаних робіт. Вказане призвело до збитків державі в особі означенної міської ради у сумі понад 1 млн гривень.

Окрім того, завершено розслідування  щодо інженера з технічного нагляду, який неналежно виконав свої обов’язки і погодив офіційні документи підрядника з неправдивими відомостями щодо якості виконаних робіт по  ремонту тротуару. Внаслідок протиправних дій підряднику було безпідставно перераховано 1 млн грн бюджетних коштів.

За процесуального керівництва  Світловодського відділення Олександрійської окружної прокуратури досудове розслідування   у кримінальних провадженнях завершено, обвинувальні акти скеровано до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прочитано 826 разів
Останнє редагування Вівторок, 06 вересня 2022 17:06
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+