Пам'ятну дошку відкрили відомому онкологу Кропивницького

П'ятниця, 21 серпня 2020 12:33

Заслуженому лікарю України, колишньому головному лікарю обласного онкологічного центру Володимиру Яринічу відкрили пам’ятну дошку. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кіровоградську обласну раду.

Володимир Іларіонович Яриніч — Людина з великої літери та лікар від Бога. Його ім'я відомо далеко за межами нашої області. Володимир Яриніч створив цю лікарню, підібрав надійний, високопрофесійний колектив. Завдяки йому та депутатському корпусу обласної ради онкодиспансер має потужну сучасну матеріально-технічну базу для лікування хворих – поділився спогадами про Володимира Яриніча Олександр Чорноіваненко, голова Кіровоградської обласної ради.

Авторами меморіальної дошки стали скульптор Володимир Плітін та архітектор Анатолій Ступак.

Довідково:

Володимир Яриніч народився 18 січня 1941 року в Чернівецькій області, після закінчення Дніпропетровського медичного інституту його направили на роботу в Кіровоградську область. 3 1963 по 1965 роки працював лікарем-педіатром Катеринівської дільничної лікарні Кіровоградського району, з 1965 по 1974 роки - лікарем-анестезіологом, хірургом, завідувачем хірургічного відділення районної лікарні Кіровоградського району.

У 1974 році його призначили головним лікарем Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру, який очолював до останніх днів свого життя. Помер Володимир Яриніч 8 жовтня 2019 року.

Фото з  сайту Кіровограської обласної ради.

 

Прочитано 1380 разів
Останнє редагування П'ятниця, 21 серпня 2020 14:00
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+