Новий голова Кіровоградської ОДА уперше відвідав проблемний гуртожиток

П'ятниця, 18 вересня 2020 13:09

Новоспечений голова ОДА Андрій Назаренко відвідав проблемний гуртожиток в обласному центрі на проспекті Університетському 21. Його запросили мешканці будинку. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пряму трансляцію мешканки будинку Світлани Бондаренка.

 

Понад 10 років гуртожиток знаходиться не на балансі міста. Люди хочуть, аби хоча б їхні кімнати взяли на баланс міста. 

Нехай наші кімнати візьмуть на баланс міста, щоб їх можна було приватизувати!, – каже одна з мешканок.

Під час зустрічі з мешканцями, виступив і їхній юрист, який розповів про можливі шляхи вирішення проблеми людей:

Одним із шляхів вирішення проблеми є залишити рішення Господарського суду Кіровоградської області в силі і розпочати процес внесення гуртожитку до загальнодержавної програми приватизації гуртожитків.

 

Інший шлях – звернення в особистому порядку до суду з питання визнання права власності на кожну кімнату за набувальною давністю.

Я написав звернення до суду. Наразі чекаємо, щоб рішення Господарського суду набрало законної сили, – пояснив юрист.

За словами Олександра Мосіна, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, якщо Володимир Ярошенко (ред. колишній власник гуртожитку, представник фірми ПП «Вагран» . Його свідоцтво на право власності на цей гуртожиток скасував Господарський суд області) не подасть апеляцію до суду, то міська рада Кропивницького  звернеться до Верховної Ради з проханням включити цей гуртожиток до списку тих, які переведуть у комунальну власність.

 

Мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко наголосила, що створити ОСББ не можуть:

Згідно із законом створити ОСББ ми б могли, якби 52% мешканців всього будинку були власниками кімнат, а в більшості житлових приміщень проживають квартиранти!

Мешканці будинку показали голові ОДА стан гуртожитку, який багато років не обслуговується, а також умови, у яких проживають.

Андрій Назаренко – перший голова Кіровоградської ОДА, який зустрівся з мешканцями цього гуртожитку.  

Нагадаємо, 9 вересня мешканці гуртожитку вкотре виграли суд, згідно рішення якого свідоцтво на право власності ПП «Вагран» скасували.

Так, ПП «Вагран» з 2004 року незаконно отримала право власності на гуртожиток та почала продавати квартири разом з мешканцями. Люди роками боролися за свої права.

 

 

Прочитано 778 разів
Останнє редагування П'ятниця, 18 вересня 2020 16:01
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+