Невакцинованим вчителям Кіровоградщини погрожують звільненням? Рекомендовані

Четвер, 23 вересня 2021 18:07

Освітяни шкіл області говорять про тиск з боку керівництва щодо питання вакцинації. За словами невакцинованих вчителів, їм загрожують звільненням. Про це, зокрема, згадали й під час крайньої сесії Кіровоградської обласної ради в контексті появи в соціальних мережах світлин невакцинованих вчителів шкіл Олександрії. Про це повідомляє mandarin-news.

Очільниця департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації Ельза Лещенко під час засідання сесії депутатів обласної ради зауважила, що провакцинованими мають бути 80% колективу навчального закладу, аби він працював оффлайн.

«Усі свідомі педагоги мають  розуміти важливість вакцинації, адже вони працюють з дітьми», - відповіла Ельза Лещенко.

Що ж до ситуації в Кропивницькому, то тут станом на сьогодні, 23 вересня, провакциновані першою дозою вже 84% педагогів усіх шкіл міста. Очільниця управіління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко наголошує на незаконності звільнення педагогічних працівників через відмову від вакцинації.

«Цього питання ніколи не стояло. Це протизаконно. Ми проовдимо роз’яснювальну роботу, тож на понеділок у нас буде відсоток вакцинації більше ніж 80%. Занепокоєння викликає колектив гімназії Пушкіна, адже  там низький відсоток вакцинованих учителів. Усі інші відповідально поставились до цієї роботи: і керівники закладів, і  управління освіти, адже цю роботу ми почали ще у травні, коли наші працівники були задіяні на ЗНО.  

Учителі пішли на вакцинацію і вже в червні для освітян були окремі місця для вакцинації. Цей процес був по графіку. Нині ми досягли того, що всі учні навчаються в школах», - розповіла Лариса Костенко під час брифінгу.

Натомість звільнити чи примусити освітян вакцинуватись не мають права. Про це говорить Євгенія Захарченко, юристка ГО "Батьківська рада Кропивницького".

«Учора на засіданні Уряду було прийнято протокольне рішення про внесення до переліку працівників, які підлягають обов'язковому вакцинуванню від COVID-19 працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій.

Невідомо коли це рішення набуде чинності, тому на конкретно сьогоднішній день вимагати вакцинації та погрожувати звільненням незаконно, а як набуде чинності - адміністрація закладу має право не допустити до роботи і звільнити», - прокоментувала юристка.

Якщо ж вчитель зіткнувся з погрозою з боку керівництва закладу про можливе звільнити через відмову вакцинуватись, Євгенія радить звертатись до профспілки та до управління Держгірпромнагляду (колишня інспекція праці).

Фото: умовне, UA.NEWS

 

 

 

 

Прочитано 3805 разів
Останнє редагування Четвер, 23 вересня 2021 18:16
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+