Неповнолітні "бізнесмени" на Кіровоградщині потрапили до поліції

Середа, 15 листопада 2017 12:31

Нині доведено причетність осіб до скоєння 13 майнових злочинів та одного угону транспортного засобу. За цими фактами розпочато кримінальні провадження, перевіряється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів.

Усі троє хлопців, віком 15 та 16 років, навчалися в одному з професійно-технічних закладів Кропивницького. Вдень старанно відвідували заняття, однак вже після цього знаходили час і для дозвілля, на яке підліткам, звичайно ж, були потрібні додаткові кошти.

Про те, як знайти їх, особливо не втомлюючи себе роботою, юнаки «здогадалися» ще на початку року… Все починалося з дачних будиночків, які власники залишали без нагляду у холодну пору. Оскільки про зникле майно потерпілі дізнавалися лише через деякий час, зловмисники «розжилися» на кілька електрокосарок, господарський інструмент, побутову техніку та особисті речі громадян. Згодом, крадії почали обирати вже будинки односельців, майже неподалік від місця свого проживання. Серед здобичі опинилися металеві вироби, електроприлади, господарські візки та інші цінні речі, на яких підозрювані примудрялися знаходити покупців.

«Для того, аби припинити майнові злочини у даному населеному пункті, нами було прийнято рішення про відпрацювання території. У результаті вжитих заходів вдалося встановити особи крадіїв. Тоді ж і з’ясувалося, що «на совісті» підлітків, окрім крадіжок, є угон транспортного засобу, власник якого до поліції не звертався. Разом із іншими речовими доказами, мопед вилучено та вже найближчим часом буде повернуто потерпілому», - розповідає начальник Кіровоградського районного відділення поліції Віталій Ноженко.

За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та ч. 1 ст. 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Прочитано 553 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+