Начальника Кропивницького СІЗО підозрюють у бунті в'язнів

Понеділок, 03 серпня 2020 17:09

Начальнику ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» оголосили про підозру за  ч. 2 ст. 367 (службова недбалість).   Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру Кіровоградської області.

Прокуратура Кіровоградщини неодноразово виявлялись грубі порушення (велика кількість заборонених предметів, непрацюючі замки на дверях, відкриті камери та вільне пересування ув’язнених по поверхах та інше), які могли в подальшому призвести до надзвичайних ситуацій.

Однак, начальник СІЗО неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не діяв задля забезпечення порядку тримання від вартою осіб та усунення виявлених порушень в установі.

Вказані порушення стали причиною подій грудня минулого року, коли у стінах СІЗО один із ув’язнених самовільно залишив камеру та у кабінеті психолога  наніс жінці тілесні ушкодження, підбиваючи інших ув’язнених до протиправних дій та бунту. У результаті  в установі сталися масові заворушення, через які пошкодили майно  держустанови.  До приборкання бунтарів залучали великі сили спецслужб з різних куточків України.

Наразі у справі триває досудове розслідування. Вирішується питання  щодо обрання керівнику СІЗО запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

 

 

 

 

Прочитано 328 разів
Останнє редагування Понеділок, 03 серпня 2020 17:34
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+