На житло у Кропивницьокому доведеться відкладати 5 років

Четвер, 02 грудня 2021 09:31

На власне житло у Кропивницькому доведеться збирати кошти протягом п'яти років (61 середня зарплата). Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на «Слово і діло».

За п’ять років також можна накопичити на квартиру у Запоріжжі (61 середня зарплата), Івано-Франківську (60 середніх зарплат), Черкасах (60 середніх зарплат), Херсоні (65 середніх зарплат) та Чернігові (61 середня зарплата). При цьому найдорожчі квартири та найвища середня зарплата – у Запоріжжі.

Щоб підрахувати, скільки років треба відкладати на квартиру, брали до уваги середню заробітну плату у різних містах України станом на початок листопада, а з іншого боку – середню вартість однокімнатної квартири на первинному ринку.

Відтак найдовше треба накопичувати кошти на квартиру у Львові. Там, щоб купити однокімнатну, треба відкласти 100 середніх зарплат (13 тис. грн). За умови, якщо щомісяця збирати кошти у розмірі середньої зарплати, придбати квартиру на первинному ринку можна буде через 8 років і 4 місяці.

Також майже 8 років доведеться відкладати на квартиру в Одесі. Середня вартість однокімнатної на первинному ринку становить 1,13 млн грн (93 середні зарплати для міста).

А от на однокімнатну квартиру у Києві потрібно буде збирати майже 6 років. Середня вартість такого житла в столиці становить 1,45 млн грн (71 середня зарплата). Водночас середня заробітна плата у Києві набагато вища, ніж в інших містах України – 20,6 тис. грн).

Фото: умовне, telegraf.in.ua

Прочитано 1008 разів
Останнє редагування Четвер, 02 грудня 2021 10:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+