На Кіровоградщині завершили рослідування обвалу бетонної плити на працівника

Вівторок, 02 березня 2021 09:19

Комісія завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався 29 жовтня 2020 року з електрогазозварником товариства, зареєстрованого у м. Полтаві, у приміщенні, яке раніше використовувалося, як навчальна майстерня ліцею у Добровеличківці, під час виконання підготовчих робіт на виконання договору підряду, укладеного між ліцеєм та підприємством, предметом якого є капітальний ремонт майстерні школи – інтернату. Про це повідомили в управлінні держпраці.

Під час перебування працівників у приміщенні відбулось раптове обвалення бетонних плит перекриття. Падаючи, одна з плит притисла електрогазозварника до підлоги, внаслідок чого він отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Відповідно Звіту про проведення технічного обстеження будівлі майстерні причиною падіння плит перекриття може бути неякісне виконання кладки зовнішніх несучих стін, погана якість розчину, яким була зроблена кладка стін та мале обпирання плит перекриття.

Комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок пов'язаний з виробництвом.

Порушено пункти 4-1, 15-1 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466: не подано документи, що надають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Також двоє працівників порушили вимоги інструкцій з охорони праці «…виконувати тільки ту роботу, за якою він проінструктований та яка доручена керівником робіт».

Відповідно до Звіту про проведення технічного обстеження будівлі вказаної майстерні, спеціальна комісія рекомендує вивести будівлю з експлуатації в установленому порядку з подальшим її демонтажем.

Фото умовне. Джерело: Слово і діло. 

Прочитано 174 разів
Останнє редагування Вівторок, 02 березня 2021 09:42
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+