На Кіровоградщині зафіксували вірус африканської чуми свиней

Вівторок, 12 грудня 2017 10:19

До Олександрійського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 6 грудня 2017 року від командування військової частини, що знаходиться в м. Олександрії, надійшло повідомлення про те, що в підсобному господарстві загинуло 35 голів свиней різних вікових груп.

Після отримання повідомлення фахівці держпродспоживслужби та підпорядкованих установ ветмедицини в м.Олександрії здійснили виїзд на місце та провели розслідування випадку з відбором біологічного матеріалу та наступним його направленням до Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м.Київ). 

За результатами дослідження 9 грудня виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження від 09 грудня 2017 року № 010174 п.м./17)

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 10 грудня 2017 року проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській міськраді, рішенням якої було затверджено та визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та спостереження, а також інші заходи згідно з вимогами чинної інструкції.

На 11 грудня 2017 року в підсобному господарстві військової частини проведено безкровне умертвіння, спалювання та захоронення трупів тварин у кількості 66 голів (38 голів - падіж, 28 голів - умертвіння).

Проводяться заходи, передбачені рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, а саме: встановлено 1 карантинний пост, здійснюється очищення приміщення, дезінфекція, дезінсекція, дератизація та подвірні обходи в зоні спостереження з метою з`ясування епізоотичної ситуації та обліку поголів’я.

Більше випадків загибелі та захворювання свиней, як в особистих господарствах так і в колективних, на території міста та району не зареєстровано.

Повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Прочитано 275 разів
Останнє редагування Вівторок, 12 грудня 2017 13:43
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+