На Кіровоградщині у ставку знайшли понівечене тіло чоловіка

П'ятниця, 20 квітня 2018 14:40

За підозрою у скоєнні особливо тяжкого злочину в порядку статті 208 КПК України затримано двох місцевих жителів, один з яких раніше притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, його товариш – за наркозлочини.

Про трагедію, яка трапилася ще на початку року, стало відомо лише учора.

19 квітня двоє місцевих жителів, під час риболовлі на одному із ставків Кіровоградського району, помітили громісткий поліетиленовий мішок. Для того, аби з’ясувати вміст, громадяни самостійно відкрили його і жахнулися від побаченого.

Тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті довгий час пробуло у воді.

На місце пригоди було викликано наряд поліції. До роботи із розкриття злочину негайно взялися працівники карного розшуку обласного апарату поліції та Кіровоградського районного відділення. Вже за деякий час правоохоронцям вдалося встановити особу потерпілого. Менше, ніж за чотири години – відновити хронометраж подій трагедії, яка сталася ще 21 січня цього року, та затримати підозрюваних у скоєнні вбивства.

Потерпілим виявився 46-річний місцевий житель, непрацюючий громадянин, який пересувався за допомогою милиць, адже через хвороби йому ампутували ногу. Особисте життя у чоловіка так само складалося не просто. Кілька років тому він поховав цивільну дружину і тому мешкав один.

В день, коли сталося непоправне, потерпілий відпочивав у компанії двох односельців, які через деякий час з ним посварилися. У ході сутички, зловмисники нанесли йому кілька ударів сокирою, а потім, аби приховати сліди злочину, відрізали нижню кінцівку, запакували тіло в мішок та вночі вивезли на санчатах до ставку, і втопили у ополонці.

Про тяжкий злочин, який стався у селі, місцеві жителі дізналися лише згодом.

«Для того, аби відновити хронометраж подій, поліцейськими було проведено низку оперативних заходів, опитано свідків та, за дуже короткий час, встановлено коло спілкування потерпілого і тих, хто міг бачити його останнім наприкінці життя, - розповів начальник ГУНП в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.
Таким чином оперативники вийшли на слід двох непрацюючих громадян. Оскільки з моменту пригоди пройшов час, зловмисники не очікували на візит поліцейських, тож, дізнавшись про наявні у розшуковців речові докази не на свою користь, зізналися в скоєному».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення.

Прочитано 490 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+