На Кіровоградщині тріщить по швам кількарічна "бетонка"

Понеділок, 25 січня 2021 17:33

Громадська Організація «Стаття 5» вирішила підготувати та направити офіційний лист голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Назаренку Андрію через численні скарги громадян щодо незадовільного  та аварійного стану дороги, порушення норм та стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні вулично-шляхової мережі та не введені в експлуатацію автомобільної дороги по вулиці  Городоцька (Єгорова) у Світловодську. Про це йдеться на сторінці організації.

Так, зазначена дорога є фактично об’їздною навколо міста Світловодськ та в той же час з’єднує важливі державні автомобільні траси. Загальна протяжність вулиці – 4, 5 кілометри.

 

«Дана дорога перебуває у незадовільному та аварійному стані, як наслідок невдоволення та слушні нарікання водіїв та пасажирів , вихід із ладу автотрансорту, створення аварійних ситуацій, збільшення часу проїзду аварійних служб , недотримання графіків руху громадського транспорту, складнощі пересування до закладів соціальної сфери тощо», – йдеться у листі. 

Також через погодні умови стан дороги погіршується, тому плити постійно просідають.

До того ж, працівники відділу безпеки дорожнього руху встановлювали, що дорога має пошкодження у вигляді ямковості та вибоїн і не відповідає вимогам ДСТУ 3587-97.

Оскільки на цій ділянці дороги ще не закінчені дорожні роботи пов’язані з капітальним ремонтом вул. Городецька (Єгорова), органи місцевої влади наразі не є суб’єктом відповідальним за утримання дороги.

У листі вимагають терміново відреагувати та вжити належних заходів замовника (управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації) даного капітального будівництва дороги, змусити та зобов’язати  підрядника: ТОВ «Укрмодуль» (м. Бровари, Київська область) в особі генерального директора Марона Ігора Івановича, терміново вирішити дане питання, усунути виявлені недоліки, що створюють небезпеку для руху та ввести в експлуатації цю ділянку дороги.

 

 

«Сподіваємося на швидке та позитивне вирішення даного проблемного питання.

Нам дуже прикро, що люди, які були залучені до будівництва вищезазначеної ділянки дороги та є мешканцями Світловодської громади зробили такий жах.

Зазначеним особам напевно все одно на жителів та гостей громади, адже від стану дороги залежить життя людей», – йдеться на сторінці організації.

В організації повідомили, що "бетонка" псується через неякісно виконані роботи та викрадений матеріал. Наразі mandarin-news звернувся за коментарем до підрядника, який виконував капітальний ремонт дороги. 

ДОПОВНЕНО. Генеральний директор ТОВ «Укрмодуль», яке виступало підрядником  у капітальному ремонті цієї дороги Ігор Марон розповів mandarin-news, що плити просідають через те, що їх поклали на пісок.

Підрядник вбачає проблеми і в самому проєкті будівництва дороги, оскільки в ньому передбачено лише 5% цементу, а інший матеріал – пісок. Під час дощів, коли  дорогою курсує великогабаритний транспорт, піщано-водна суміш псується.

За словами Ігоря Марона, він неодноразово звертався до замовника робіт щодо проведення дослідження спеціалістами та внесення доповнень до проєкту. Підрядник готовий  витратитись і на розробку технічного регламенту.

Чутки про крадіжки під час капітального ремонту дороги спростовує.

Розповідає, що на цю дорогу пішло більше цементу, ніж це було вказано в проєкті.

Наразі підрядник шукає судового експерта, який би провів дослідження цієї ділянки дороги. Відтак, перекласти  дорогу планують навесні.Нагадаємо, надміцну «бетонку»  за 41 млн грн будували ще з 2017 року. Тодішній голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко відзначив, що кошти на капітальний ремонт були виділені із Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, обласного територіального дорожнього фонду.

Виробники та підрядна організація запевнили, що плити витримують навантаження до 80 тонн на 1 кв. м., тож така дорога експлуатуватиметься не менше 50 років.

 

 

 

 

Прочитано 2987 разів
Останнє редагування Вівторок, 26 січня 2021 14:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+