На Кіровоградщині винайшли прилад від коронавірусу за 3000 гривень

Середа, 08 липня 2020 10:52

Сьогодні, 8 липня, у Кропивницькому в пресцентрі CBNВолодимир Заніздра, Олександр Ділай та Вадим Саламаха представили рециркулятор ECOLINE для профілактики та можливого знищення коронавірусу. Двоє приватних підприємців та програміст розповіли про принцип дії приладу.  Про це повідомляє mandarin-news.

За словами Володимира Заніздри, прилад рециркулює повітря в кімнаті. Воно проходить через бакткрицидну лампу. Потужність приладу складає 55 Ват.

Схожу лампу раніше використовували в соляріях, але нині заборонили через шкідливість.  Наш прилад закритого типу, тому випромінювання не потрапляє на людину. Корпус приладу з порошкового покриття. Під ним знаходиться пиловий фільтр, який потрібно змінювати раз на рік, а також безозонова лампа, що очищує повітря,– зазначив Володимир.

 

Винахід розрахований на площу 30 м2 . Його вартість в Україні становить 3499 тисяч гривень, а для жителів Кіровоградщини – 3000 тисячі гривень. Прилад має гарантію 5 років.

Такі лампи вже придбали побутові споживачі. Також їх розмістили в Чернівцях, де високий спалах коронавірусу.

Розробники за власний кошт виготовляють прилади. Підтримки збоку влади немає.

Патенту на винахід чоловіки ще не мають. Якщо хтось вкраде ідею, вони не розчаруються, адже це на користь українцям і світові.

 

Прочитано 1572 разів
Останнє редагування Середа, 08 липня 2020 17:57
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+