На Кіровоградщині посилили перевірки закладів на дотримання вимог карантину

Вівторок, 04 жовтня 2022 17:37

В області посилюють нагляд за дотриманням санітарного законодавства та здійсненням протиепідемічних заходів на об’єктах різних типів, а також у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в області.

Наразі ключовим є показник госпіталізацій через коронавірусну хворобу, який також зростає. Якщо раніше в Україні фіксували в середньому менше 1 тисячі госпіталізацій за тиждень, то за останні декілька тижнів ця цифра значно зросла - за минулий тиждень (26 вересня - 2 жовтня) госпіталізації потребували 7 167 хворих.

У Кіровоградській області за вказаний період згідно з даними МОЗ зафіксовано 993 нових випадки інфікування COVID-19, в тому числі 81 серед дітей. Для 9 людей хвороба закінчилася летально. Зокрема захворіли 621 житель Кропивницького району та обласного центру, 187 – Олександрійського району, 126 – Новоукраїнського району та 59 – Голованівського району.

 

Так, з 21 по 28 вересня спеціалісти Головного управління провели 432 обстеження щодо дотримання протиепідемічних заходів боротьби з COVID-19. На 88 об’єктах (20,4 %) протиепідемічні вимоги не дотримані:

об'єкти торгівлі продовольчими товарами – 257, виявлено недотримання вимог при 56 обстеженнях;

об'єкти торгівлі непродовольчими товарами - 74, виявлено недотримання вимог при 15 обстеженнях;

заклади громадського харчування – 16, виявлено недотримання вимог при 3 обстеженнях;

агропродовольчі ринки – 3, виявлено недотримання вимог при 1 обстеженні;

дошкільні навчальні заклади - 5, без порушень;

заклади загальної середньої освіти – 4, виявлено недотримання вимог при 1 обстеженні;

перукарні, салони краси - 13, виявлено недотримання вимог при 3 обстеженнях;

інші (об'єкти побутового обслуговування населення, адміністративні та офісні приміщення, готелі, заклади ветеринарної медицини, аптеки, АЗС, авто-, ж/д вокзали, поштові відділення, об'єкти водопостачання, банківські відділення, ломбарди, заклади соціального значення тощо) - 60, виявлено недотримання вимог при 9 обстеженнях.

Серед основних порушень - недотримання маскового режиму працівниками, не регулярно проводиться дезінфекція контактних поверхонь, не поновлено маркування для дотримання соціальної дистанції 1,5 м в місцях потенційного скупчення людей, дезінфікуючі засоби в недостатній кількості, відсутній ізолятор у закладі загальної середньої освіти, не поновлені інформаційні пам’ятки, листівки щодо боротьби з коронавірусною інфекцією.

Підприємцям надали рекомендації щодо попередження поширення коронавірусної хвороби, провели інформаційно-роз'яснювальну роботу. Також про результати рейдових обстежень повідомлено органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що забезпечити дотримання протиепідемічних вимог необхідно на всіх об’єктах. Мова йде про використання захисних масок, щитків або захисних екранів працівниками і відвідувачами, наявність антисептиків, провітрювання приміщень, систематична дезінфекційна обробка контактних поверхонь, прибирання та ін. Окрім того, в місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб необхідно обладнати приміщення (ізолятор) для тимчасового перебування людей, які мають симптоми інфекційних захворювань, з метою недопущення поширення вірусних інфекцій. Детальніше з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України для об’єктів різних типів можна ознайомитись за цим посиланням.

Аби зменшити ризик захворювання та не допустити перевантаження медичної системи громадянам рекомендовано пройти повний курс вакцинації проти COVID-19 тими вакцинами, які дозволені ВООЗ до використання. Зазначимо, що в Україні вже дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусу.

 

 

 

 

 

Прочитано 513 разів
Останнє редагування Вівторок, 04 жовтня 2022 17:55
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+