На Кіровоградщині побільшало комп'ютерних майстрів-шахраїв

Четвер, 05 листопада 2020 13:57

«Комп’ютерний майстер. Живу поруч з вашим будинком. Прийду швидко. Недорого. Персональні знижки» - кожен з нас неодноразово бачив подібні оголошення з фотографіями голівудських зірок, зроблені ніби за шаблоном, розклеєні ледь не на кожному під’їзді. На жаль, за такими оголошеннями насправді ховаються шахраї, а їхні послуги розраховані на довірливих людей, які не дуже тямлять в комп’ютерній техніці. Про це повідомляє  mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в області.

До Головного управління Держпродспоживслужби області неодноразово надходили скарги від жителів Кіровоградщини, котрі скористалися послугами таких «майстрів». Вони працюють за установленою схемою: діагностика, заміна жорсткого диску, заміна Windows, установка начебто ліцензійних програм, чистка від пилу, заміна відеокарти, термовузлів тощо. Для здійснення цих робіт «майстер» може забрати комп’ютер чи ноутбук на так званий офіс, після чого назвати суму додаткової оплати чи збільшити вартість роботи, але після повернення техніка все ще виявляється несправною.

Коли ж фахівці управління захисту споживачів Держпродспоживслужби області починають з’ясовувати всі обставини за зверненнями громадян, виявляється, що документи, з якими «майстри» приходять до клієнтів, є підробленими та з печаткою неіснуючого сервісного центру; адреса офісу, вказана в Акті приймання техніки, неправдива; документи, що підтверджували б діяльність суб’єкта господарювання, відсутні, а самі «майстри» стверджують, що документи викрали або ж «я працюю тут другий день» тощо.

Так, наприкінці жовтня спеціалісти управління захисту споживачів під час розгляду звернення кропивничанки намагалися здійснити перевірку сервісного центру «Комп’ютерна допомога Рем Сервіс». Проте зазначений об’єкт виявився неіснуючим, відповідно жодних документів про діяльність не було. Сам же суб’єкт господарювання не допустив державних інспекторів до перевірки, що було зафіксовано представниками поліції.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає споживачів бути уважними при замовленні послуг. Не соромтеся запитати майстра про документи, що підтверджують його діяльність. Якщо ж вони підроблені або відсутні – викликайте поліцію для проведення слідчих дій.

Прочитано 1597 разів
Останнє редагування Четвер, 05 листопада 2020 14:25
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+