На Кіровоградщині підприємців оштрафували на понад 200 тисяч

Понеділок, 15 лютого 2021 14:19

Протягом 2020 року провели 93 перевірки непродовольчої продукції (80 планових та 13 позапланових). У ході перевірок встановили  порушення вимог технічних регламентів у 179 одиницях: низьковольтне електричне обладнання - 124; іграшки - 42; телефони - 12; миючі засоби - 1. Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби області.

За результатами перевірок та відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» прийнято 331 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. Зокрема 131 рішення про тимчасову заборону надання на ринку; 138 рішень про обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності та 62 рішення щодо приведення продукції у відповідність до встановлених вимог.

За встановлені порушення вимог законодавства про державний ринковий нагляд до підприємців застосовано штрафні санкції у розмірі 220 100 грн, з них добровільно сплачено 42 500 грн. В тому числі штраф у сумі 170 000 грн застосовано до господарюючого суб’єкта за створення перешкод у проведенні перевірки, а саме: невиконання законних вимог посадових осіб Держпродспоживслужби області для проведення перевірки характеристик продукції.

Для проведення лабораторних експертиз (випробувань) щодо безпечності та якості нехарчової продукції у суб’єктів господарювання відібрано 90 одиниць продукції (іграшки, низьковольтне електричне обладнання).

За результатами проведених експертиз (випробувань) всі зразки продукції не відповідають встановленим вимогам, із них 2 зразки - становлять серйозний ризик для життя і здоров’я людей, тож відносно них прийняті заборони на надання продукції на ринку.

Прочитано 173 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+